ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Εταιρικά νέα

Ιούνιος 2021

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο POS

Πλέον είναι σαφές ότι σε μια αγορά που συνεχώς αλλάζει, η επιτυχία των hotel restaurants βασίζεται πολύ στην προηγμένη τεχνολογία που μπορεί να απροσφέτρει ένα σύγχρονο σύστημα point-of-sale. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Oracle Hospitality χρηματοδότησε το 2021 Smart Decision Guide to RestaurantManagement and POS Systems του Starfleet Research, που μόλις κυκλοφόρησε. Η καταξιωμένη πηγή του κλάδου «ρίχνει μία διεισδυτική ματιά στις αναδυόμενες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον των εστιατορίων» για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εστιατορίων να βρουν τα καλύτερα POS για την επιχείρησή τους.

Ο οδηγός περιλαμβάνει πληροφορίες για την αξιολόγηση λύσεων, πρακτική καθοδήγηση για τη σωστή επιλογή και δείκτες για τη μεγιστοποίηση της αξίας των επενδύσεων με την πάροδο του χρόνου. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει επίσης μια checklist με ερωτήσεις και σκέψεις που σχετίζονται με την αγορά και πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής.

Το Smart Decision Guide βοηθά τους ξενοδόχους να κατανοήσουν καλύτερα τις αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις και τις δυνατότητες POS που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.

Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό για τους restaurant operators να ενσωματώσουν ανέπαφες ψηφιακές πλατφόρμες, για να ελαχιστοποιήσουν την αλληλεπίδραση με το προσωπικό και να προσφέρουν mobile apps με κωδικούς QR με δυνατότητα σάρωσης τοποθετημένους στα μενού ή στα τραπέζια, προσφέροντας στους επισκέπτες καλύτερο έλεγχο στη συνολική τους εμπειρία.

Η επίτευξη τέτοιας προσαρμοστικότητας στη συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς, είναι αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο όφελος της σύγχρονης τεχνολογίας POS. Και τα αποτελέσματα που παράγει δεν μπορούν να αγνοηθούν:

  • Το 86% των εστιατορίων πλήρους εξυπηρέτησης και το 73% των εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης ανέφεραν ότι είχαν επιτύχει «σημαντική» ή «δραστική» βελτίωση της απόδοσης εσόδων μετά την ανάπτυξη ενός next-generation συστήματος διαχείρισης εστιατορίων και POS, σύμφωνα με το Starfleet Research.

Το Smart Decision Guide αναλύει τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν το ρόλο του POS στη λειτουργία των εστιατορίων και περιλαμβάνουν:

Εξατομίκευση: Συνεχίζει να είναι το επίκεντρο της εμπειρίας των επισκεπτών και η εξέλιξή του επιταχύνεται. Οι χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να εξαγάγουν δεδομένα από το POS για να προσφέρουν προσωποποιημένες υπηρεσίες σε κάθε θαμώνα. Για παράδειγμα, χρήση προφίλ πελατών για την καταγραφή τροφικών αλλεργιών και δημιουργία εξατομικευμένων προτάσεων με βάση προηγούμενες παραγγελίες και προτιμήσεις.

Παραγγελία μέσω κινητού τηλεφώνου: Είτε πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, είτε για δείπνο στο σπίτι, η παραγγελία με κινητές συσκευές μειώνει το χρόνο αναμονής, αυξάνει την ακρίβεια της παραγγελίας και ελαχιστοποιεί την αλληλεπίδραση με το προσωπικό. Αν και είναι ιδιαίτερα πολύτιμη υπό το φως των ανησυχιών του Covid-19, η παραγγελία μέσω κινητού δε δημιουργεί μόνο ασφαλέστερες, αλλά και καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες. Η παραγγελία μέσω κινητού επιτρέπει στο προσωπικό να εστιάσει περισσότερο στην βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και λιγότερο στην απλή καταγραφή της παραγγελίας.

Δυνατότητες ενσωμάτωσης τεχνολογίας και δεδομένων: Η βελτίωση της λειτουργίας, της οικονομικής απόδοσης και της εμπειρίας των επισκεπτών εξαρτάται από την ενοποίηση. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με το Starfleet Research, το 92% των restaurant operators «συμφωνούν» ή «συμφωνούν απόλυτα» ότι η διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας και η ενσωμάτωση δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας. Ένα σύστημα POS με περιορισμένες δυνατότητες, για παράδειγμα, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει πλήρως μια third-party λύση για CRM marketing και loyalty, περιορίζοντας τις προσπάθειες των ιδιοκτητών εστιατορίων να παραδώσουν πιο στενευμένα μηνύματα στους επισκέπτες τους.

Αναφορά απόδοσης και ανάλυση δεδομένων: Με τη next-generation διαχείριση εστιατορίων και συστημάτων POS, οι ξενοδόχοι αποκτούν τη δυνατότητα να συλλέγουν, να ενσωματώνουν και να αναλύουν δεδομένα από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών POS, προγραμμάτων αφοσίωσης και εφαρμογών που απευθύνονται σε επισκέπτες. Αυτό οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των πελατών, στην αποτελεσματικότερη επαφή μαζί τους και στον εντοπισμό νέων ευκαιριών εσόδων.

Η ανάλυση δεδομένων σημαίνει ότι οι operators θα μπορούν να λάβουν απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις όπως: Ποια πιάτα είναι πιο δημοφιλή; Ποια πιάτα είναι πιο κερδοφόρα; Ποιοι τύποι πελατών είναι οι πιο πολύτιμοι;

Στο παρελθόν, η εξαγωγή δεδομένων ήταν μία διαδικασία που απαιτούσε χρόνο. Ωστόσο, ορισμένα σύγχρονα συστήματα POS, όπως το Oracle Simphony POS, έχουν πλήρες και αναλυτικές δυνατότητες reporting, εύκολα παραμετροποιήσιμων, ώστε να εξάγουν πληροφορίες που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση. Η αξιολόγηση των δεδομένων απόδοσης είναι απαραίτητη για να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό και να επιτύχετε συνεχή βελτίωση της επιχείρησης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας