ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Φεβρουάριος 2019

Η ασφάλεια των ξενοδοχείων στην mobile εποχή

Μάθετε από έναν πραγματικό εμπειρογνώμονα πώς η τεχνολογία mobile ασφαλίζει τη σημερινή βιομηχανία Φιλοξενίας.

Ο Mihai Bote, (Certified Hospitality Technology Professional), είναι ειδικός εμπειρογνώμονας ως προς την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου. Είναι διευθυντής τεχνολογίας στον όμιλο Swire Hotels στις ΗΠΑ και έχει περάσει 17 χρόνια εργασίας με αντικείμενο την τεχνολογία στον κλάδο του Hospitality. Το πιο πρόσφατο project που ανέλαβε, περιελάμβανε την εφαρμογή πολύπλοκων καινοτομιών στο ξενοδοχείο Swire EAST στο Μαϊάμι.

Οι τεχνολογικοί ρόλοι όπως ο δικό σας, είναι πιο επικεντρωμένοι στην ασφάλεια σήμερα; «Ναι, δεν μπορεί πλέον να διαχωριστεί η τεχνολογία από την ασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου που οδηγείται από φορητές πλατφόρμες και συσκευές. Δεν υπάρχει επιστροφή, οπότε η μόνη βιώσιμη επιλογή που έχουμε είναι να γίνουμε εμπειρογνώμονες τόσο στην τεχνολογία όσο και στα μοντέλα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύουν τόσο την επιχείρηση όσο και τους επισκέπτες από την κακή χρήση.»

Πώς άλλαξε η τεχνολογία στον τομέα της φιλοξενίας; «Με την έλευση των smartphones και των mobile platforms, το παλιό μοντέλο έχει καταστεί πλέον, άνευ αντικειμένου, ενώ παράλληλα, ένα κύμα καινοτομιών, έχει καταστεί υποχρεωτικό ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις. Προβλέπω ταχείες αλλαγές και καινοτομίες που θα προκύψουν με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της μηχανικής μάθησης.»

Για τι είδους ζητήματα ασφάλειας πρέπει να προετοιμαστούν τα ξενοδοχεία; «Ενώ κάθε χώρα ασχολείται με διαφορετικά είδη προκλήσεων, τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζουν φυσική και virtual ασφάλεια σε όλους τους χώρους, ενώ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως την πρόσβαση και να παρακολουθούν όλες τα σημεία που διαχειρίζονται. Η επιλογή μιας υψηλών προδιαγραφών εταιρείας λύσεων ασφάλειας είναι πρωταρχικής σημασίας.»

Πώς βοηθούν οι λύσεις τηςASSA ABLOY Global Solutions την ασφάλεια; «Χρησιμοποιώντας λύσεις όπως οι ηλεκτρονικές κλειδαριές VingCard Essence και το πρόγραμμα Visionline τηςASSA ABLOY Global Solutions, είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε τα δωμάτια του ξενοδοχείου, να προσφέρουμε σύγχρονες ανέσεις, όπως το mobile access  για τους πελάτες μας, αλλά και η εξουσιοδότηση του προσωπικό μας να παρακολουθεί και να αντιδρά σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες λειτουργικές ανάγκες.»

Ποια τεχνολογία θα θέλατε να δείτε στα ξενοδοχεία στο μέλλον; «Είμαι ενθουσιασμένος που μαθαίνω τι θα φέρει το μέλλον μέσω του Internet of Things, της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI),της μηχανικής μάθησης, των voice assistants και των chat-bots. Θα ήθελα να δω έξυπνες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Πρέπει να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που έχουμε καλύτερα, με φιλικό και εύχρηστο τρόπο προκειμένου να προσφέρουμε άριστη εξυπηρέτηση αλλά και πωλήσεις».

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας