ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Δεκέμβριος 2019

Η βιομηχανία της Φιλοξενίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ. Είστε έτοιμοι για το μέλλον;

Είναι επίσημο: το μέλλον μας προσεγγίζει όλο και πιο γρήγορα. Η βιομηχανία της Φιλοξενίας αλλάζει γρηγορότερα από ποτέ και αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσει με όλες τις υπάρχουσες τάσεις των ξενοδοχείων. Αν δεν είναι μία επιχείρηση έτοιμη για το μέλλον, τότε σύντομα μπορεί να είναι παρελθόν!

 

Το πολύ έγκυρο HotelTechReport αφιέρωσε πολλες ώρες μελέτης πάνω σε αυτό το θέμα, καταλήγοντας σε ορισμένες βασικές κατηγορίες που αφορούν τα ξενοδοχεία, κατηγορίες οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν και παράλληλα να επηρεάσουν ολόκληρη την παγκόσμια αγορά. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καινοτόμοι σχεδιασμοί ξενοδοχείων, εναλλακτική διαμονή, κ.α. είναι μερικές από τις κατηγορίες. Θα ήταν αδύνατον φυσικά να τις δούμε όλες μαζί αναλυτικά, όμως θα επιλέξουμε ίσως την πιο ουσιαστική για τον επισκέπτη και κατ’ επέκταση για τον ξενοδόχο. Το δωμάτιο! Ποια είναι λοιπόν  η τάση του μέλλοντος;

Το «έξυπνο δωμάτιο»

Το Internet of Things  εξαπλώνεται όχι μόνο σε σπίτια, αλλά και σε δωμάτια ξενοδοχείων. Από την πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming, έως το πάτημα ενός πλήκτρου στο smartphone σας, οι βασικές παροχές σε ένα δωμάτιο γίνονται όλο και πιο ψηφιακές. Οι επισκέπτες επιθυμούν υπηρεσίες reception online ή χειριστήρια θερμοκρασίας με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά και φωνητικά ενεργοποιημένα χειριστήρια, καθώς και αυτόματες σημάνσεις ασφάλειας. Αυτές οι τάσεις μπορεί να ακούγονται φουτουριστικές τώρα, αλλά σε λίγα χρόνια, οι επισκέπτες θα τα περιμένουν. Πολλές από αυτές τις καινοτομίες απαιτούν μόνο ελάχιστες αλλαγές σε ένα σύγχρονο δωμάτιο.

  1. Το δικό σας streaming: Φορητές συσκευές streaming επιτρέπουν στους επισκέπτες να έχουν τις δικές τους ταινίες ή εκπομπές στις βαλίτσες τους, αλλά μπορούν να τις παρακολουθήσουν μόνο αν η τηλεόραση του δωματίου διαθέτει θύρα USB.
  2. Φόρτιση ασύρματης συσκευής: Τα καλώδια είναι «last year»… Ασύρματη φόρτιση σε μια συσκευή, όπως ένα smartphone ή ακουστικά. Τα ξενοδοχεία μπορούν να έχουν παροχή ασύρματης χρέωσης στα δωμάτια.
  3. tablet based control: Oι επισκέπτες επιθυμούν να δουν ώρες εστιατορίου, μενού υπηρεσιών δωματίου, υπηρεσίες spa και συστάσεις  της γύρω περιοχής, σε ένα tablet που μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική, να ελέγχει τα φώτα και τη θερμοκρασία του δωματίου.
  4. Τεχνολογία ηχομόνωσης: Το νέο πρότυπο των ηχομονωτικών παραθύρων χρησιμοποιεί ακουστική τεχνολογία για την ελαχιστοποίηση του θορύβου από την κυκλοφορία, τα αεροπλάνα ή τη δυνατή μουσική, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράπονα από θόρυβο μπορεί να φύγουν για πάντα.
  5. Έλεγχοι που ενεργοποιούνται με φωνή: Και χειριστείτε τα αιτήματα που αφορούν στο ξενοδοχείο. Τα φωνητικά συστήματα επιτρέπουν στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να ζητήσουν υπηρεσίες.
  6. Smart καθρέφτες: Αυτή η υψηλής τεχνολογίας ανέσεις συνδυάζει μια οθόνη τηλεόρασης και ένα καθρέφτη guest room. Κατά το ξύρισμα ή το βούρτσισμα των δοντιών, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις ειδήσεις, να ελέγξουν τον καιρό ή να ζητήσουν τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες μέσω μιας λειτουργίας θυρωρού.
  7. Είσοδος χωρίς κλειδί: Ένας κωδικός πληκτρολογίου, μια ψηφιακή έκδοση ενός πλήκτρου χώρου ή μια εφαρμογή σε ένα smartphone εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά κλειδιά χώρου και εξομαλύνει τη διαδικασία του check-in. Η ASSA ABLOY Global Solutions είναι η βραβευμένη εταιρεία ως προς το mobile access.
  8. Συνομιλία μέσω βίντεο Concierge: Με μια γρήγορη σάρωση ενός κώδικα QR, τα συστήματα επικοινωνίας, επιτρέπουν στους επισκέπτες να μιλούν, να κάνουν κείμενο ή να συνομιλούν μέσω βίντεο με το προσωπικό του ξενοδοχείου σε πραγματικό χρόνο.
  9. Έξυπνα χειριστήρια: Ψηφιακά χειριστήρια θερμοκρασίας, φωτισμού και ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι έξυπνες συσκευές της Enkoa, με το πάτημα ενός κουμπιού.
  10. Έξυπνες τηλεοράσεις: Πολλοί επισκέπτες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους εκπομπή Netflix αντί για καλώδιο και μια έξυπνη τηλεόραση – είτε με ενσωματωμένη σύνδεση στο Internet είτε με ένα πρόσθετο όπως το Apple TV  – επιτρέπει στους θεατές να επιλέγουν την αγαπημένη υπηρεσία streaming κατάλογο εφαρμογών.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας