ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Νοέμβριος 2018

Η εξέλιξη της τεχνολογίας RFID

Η RFID (Radio Frequency Identification Technology), αποτελεί την τεχνολογία ασφάλειας με την μεγαλύτερη εξέλιξη στο χώρο του hospitality τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άνεση που προσφέρει, αλλά και στην εύκολη διαχείριση των λειτουργιών της τόσο από έναν έμπειρο εργαζόμενο στην Φιλοξενία, όσο και από έναν απλό επισκέπτη ο οποίος δεν απαιτείται να διαθέτει τεχνικές γνώσεις σχετικά με κλειδαριές RFID.

Ο ουσιαστικός σκοπός δημιουργίας και εξέλιξής  της τεχνολογίας RFID είναι η ασφάλεια ιδιοκτητών και  επισκεπτών. Είναι σημαντικό για τον επισκέπτη να νιώθει ασφάλεια κατά τη διαμονή του, αλλά και τον ξενοδόχο να νιώθει ότι προσφέρει ασφάλεια απέναντι στις εκάστοτε απειλές.  

Η παρακολούθηση των εξελίξεων φέρνει αποτέλεσμα

Με την πάροδο των ετών, ένας ατελείωτος κύκλος ειδήσεων και άρθρων αναφέρεται στον τρόπο πρόσβασης και κατ’ επέκταση στην ασφάλεια του ξενοδοχείου. Όμως, έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έδειξε ότι το 56% των ξενοδόχων μόλις τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποίησε ότι πρέπει να αναβαθμίσει το σύστημα κλειδώματος των δωματίων. Ένα 27% ανέφερε ότι πραγματοποίησε αναβαθμίσεις στις πόρτες, μόνο μετά από την κάποια προσπάθεια παραβίασης.

Βελτιωμένη ασφάλεια σημαίνει και ευκολία

Βασική επιδίωξη της τεχνολογίας RFID είναι η άμεση ικανοποίηση καθώς και η εξατομίκευση των απαιτήσεων του επισκέπτη. Οι πλατφόρμες RFID προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς έχουν ποικίλες δυνατότητες. Με τον τρόπο αυτό, ο ξενοδόχος μπορεί να διαχειριστεί τον κάθε καλεσμένο ξεχωριστά, δίνοντάς του την αίσθηση ότι είναι μοναδικός, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να αξιοποιήσουν πολλές διαφορετικές, με την επιλογή του κλειδιού RFID που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Μελέτες δείχνουν ότι το 67% των επισκεπτών θα επέλεγε ένα ξενοδοχείο στο οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone που διαθέτει, τόσο για διαδικασίες check-in / check-out, όσο και για τη χρήση του ως κλειδί δωματίου, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακής μορφής ξενοδοχείο.

"Η τεχνολογία RFID αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα την επανάσταση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, με την ασφάλεια να μην αποτελεί εξαίρεση. Χαρακτηριστικά όπως η εξελιγμένη τεχνολογία anti-cloning, διασφαλίζουν ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε αντίστοιχες περιοχές, αποτρέποντας τις προσπάθειες αντιγραφής."

- Manit Narang, αντιπρόεδρος, MEAI, Vingcard Elsafe

[more-info]Διαβάστε περισσότερα[/more-info]

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας