ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Αύγουστος 2019

Η εξέλιξη των υπηρεσιών μέσω των smartphones και η αύξηση των "silent travelers"

Η αύξηση της δημοτικότητας των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας συμπίπτει με την αυξανόμενη παρουσία των “σιωπηλών ταξιδιωτών”, μίας κατηγορίας επισκεπτών, γνωστής στα ξενοδοχεία,  για την απροθυμία τους να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε "συνεργασία" ή "αλληλεπίδραση" σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους.

 

Μπορεί να αναρωτηθείτε, τι ακριβώς είναι ένας «σιωπηλός ταξιδιώτης». Κι όμως αποτελούν μια μεγάλη αριθμητικά κατηγορία πελατών, κοινή σε όλους μας. Είναι αυτοί που ουσιαστικά πραγματοποιούν booking online για ταξίδια, κάνουν check-in για την πτήση τους χρησιμοποιώντας κινητή συσκευή, παρακάμπτουν το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων και  κατευθύνονται απευθείας προς το αυτοκίνητο που έχουν νοικιάσει Online και τελικά καταλήγουν στο ξενοδοχείο όπου τις περισσότερες φορές έχουν ήδη κάνει online check-in και δεν περνάνε καν από τη ρεσεψιόν.  Βασικά, εξαρτώνται σπάνια από την ανθρώπινη παρέμβαση στα  ταξίδια του και στη διαμονή τους.

Οι silent travelers, δεν μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη διαμονή τους και κυρίως δε μοιράζονται τις δυσαρέσκειες τους - με τις παραδοσιακές μεθόδους όπως είναι το να κάνουν παράπονα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή άμεσα από το τηλέφωνο ή το πιο ουσιαστικό, μέσα από μια ζωντανή επικοινωνία με τους αρμόδιους του ξενοδοχείου. Οι "αθόρυβοι" αυτοί πελάτες μεταβαίνουν στα social media για να δημοσιεύσουν ή να "τιτιβίσουν" και να ανεβάσουν φωτογραφίες από την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Είναι όμως δυνατόν οι ξενοδόχοι να "προσεγγίσουν" αυτήν την κατηγορία, να μάθουν τα αρνητικά τους συναισθήματα από τη διαμονή τους και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις δικές τους έξυπνες συσκευές, όπως για παράδειγμα ως κλειδί δωματίου κ.α., οι ξενοδόχοι είναι σε θέση να παρέχουν μια ελκυστική υπηρεσία, που επιτρέπει σε αυτήν την ισχυρή ομάδα να αλληλεπιδρά με το ξενοδόχειο, ακόμη και πριν φτάσουν στο χώρο.

Η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας άλλωστε, συνεχίζει να αναμορφώνει ολόκληρες βιομηχανίες και τις υπηρεσίες που προσφέρει πλέον, παρέχοντας στους χρήστες βελτιωμένη ευκολία και δυνατότητα προσαρμογής των εμπειριών τους. Ο κλάδος της Φιλοξενίας σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι silent travelers, μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου από το smartphone, πραγματοποιώντας check-in ή check-out, συμμετέχουν σε διαδικασίες του ξενοδοχείου χωρίς να χρειάζονται κάποιον, να διαχειρίζονται το δωμάτιο τους, χωρίς να περάσουν από τη reception για το κλειδί. Η Assa Abloy global solutions, μέσω των ασύρματων λύσεων και κυρίως μέσω του Mobile Access, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές. Αυτό μπορεί να αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας για ένα ξενοδοχείο σε σχέση με αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία των επισκεπτών. Να έχουν ότι απαιτούν όπως προαναφέραμε, κάτω από τους δικούς τους όρους. Σημαντικό είναι να μπορεί το ξενοδοχείο να τους προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας