ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Αύγουστος 2021

Η επόμενη γενιά ταξιδιωτών: πόσο διαφέρει η Generation Z από τους millennials?

Τώρα που έχουμε περάσει σε μια νέα δεκαετία, ο χρόνος των millennials στο επίκεντρο, αναμφισβήτητα, τελειώνει καθώς αρχίζουμε να ανοίγουμε δρόμο για μια ακόμη πιο ψηφιακά καθοδηγούμενη γενιά, τη Generation Z.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτά τα νεαρά άτομα, γεννημένα μεταξύ 1997 και 2012, αποτελούν τώρα το 32% του παγκόσμιου πληθυσμού. Καθώς εισέρχονται στο χώρο εργασίας, όχι μόνο αυξάνεται η αγοραστική τους δύναμη, αλλά αυξάνεται και η τάση τους να ταξιδεύουν. Η Expedia ανέφερε ότι ο μέσος ταξιδιώτης που ανήκει στην Gen Z, κάνει 2,8 ταξίδια για διακοπές το χρόνο. Για τους ξενοδόχους, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθουν πώς να προσεγγίζουν ένα διαφορετικό κοινό, να κατανοούν τι είδους εμπειρίες θέλουν αυτά τα άτομα και να προσαρμόζουν ανάλογα τη στρατηγική του ξενοδοχείου τους.

Δίνουν βάση στην εμπειρία

Σε αντίθεση με τους millennials, που είναι πιο πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για ένα υπέροχο ξενοδοχείο ή εστιατόριο, ο όμιλος Expedia αποκάλυψε ότι η Gen Z ασχολείται περισσότερο με την αναζήτηση μοναδικών δραστηριοτήτων και εμπειριών.

Ψάχνουν την καινοτομία στην τεχνολογία

Η Gen Z είναι η πρώτη γενιά που δεν γνώρισε ποτέ έναν κόσμο χωρίς διαδίκτυο και smartphone. Kαταλαβαίνουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς μπορεί να βελτιώσει τις περισσότερες πτυχές της καθημερινής ζωής. Για τα ξενοδοχεία, αυτό δεν σημαίνει μόνο υπέροχο WiFi, σημαίνει τεχνητή νοημοσύνη, VR, online υπηρεσίες και πληρωμές, είσοδο στο δωμάτιο χωρίς κλειδί και έξυπνες τηλεοράσεις που συνδέονται με τον λογαριασμό τους στο Netflix.

Αναζητούν brands με «σκοπό»

Οι Millennials ήταν από τις πρώτες γενιές που έδειξαν εκτίμηση για τα ethical brands και τη βιωσιμότητα. Η Gen Z ανεβάζει το πήχη. Πλέον οι πληροφορίες για παγκόσμια ζητήματα είναι πιο προσβάσιμες από ποτέ και η Gen Z επιθυμεί τις εμπορικές μάρκες που επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη και αγκαλιάζουν την πολιτιστική και εθνική ποικιλομορφία. Ένα βασικό εύρημα σε μια πρόσφατη έρευνα της Deloitte αποκάλυψε ότι αυτή η ομάδα «δεν θα δίσταζε να μειώσει ή να τερματίσει τις συναλλαγές της, όταν διαφωνεί με τις επιχειρηματικές πρακτικές, τις αξίες ή τις πολιτικές τάσεις μιας εταιρείας». Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν την Gen Z να ασχοληθεί περισσότερο με στοχευμένες και εξατομικευμένες εμπειρίες, που αποδεικνύουν τηδέσμευση προς τον πελάτη.

Επηρεάζονται από την εικόνα

Λόγω της εξοικείωσής τους με αυτές τις πλατφόρμες στην καθημερινή τους ζωή, η Gen Z αισθάνεται άνετα όταν αλληλοεπιδρά με brands στα social media, ειδικά σε πλατφόρμες που βασίζονται σε εικόνες. Προτιμούν πλατφόρμες όπου οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε βίντεο και εικόνες που σχετίζονται με πιθανές εμπειρίες που θα μπορούσαν να έχουν στα ταξίδια τους.

Αξίζει να πούμε ότι η Generation Z είναι μια ομάδα που δύσκολα μένει ικανοποιημένη, αλλά η ανάπτυξημιας στρατηγικής για την εξυπηρέτησή τους είναι προσιτή. Εάν μπορείτε να καθορίσετε πώς να παρέχετε πιο μοναδικές και εξατομικευμένες εμπειρίες, τεχνολογικά κίνητρα, προσωπικές επαφές τότε είστε στο σωστό δρόμο για να κατακτήσετε το μερίδιό σας στην αγορά των Gen Z.

Ο Όμιλος εταιρειών EUROTEL ειδικεύεται για περισσότερα από 30 χρόνια στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τον ευρύτερο χώρο της Φιλοξενίας της εστίασης και του wellness. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας