ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Ιανουάριος 2021

Κουραστήκατε να εργάζεστε από το σπίτι; Κάντε κράτηση ενός «χώρου γραφείου» στο κοντινότερο ξενοδοχείο

Για τους περισσότερους εργαζόμενους, η εργασία από το σπίτι έχει σίγουρα τα προνόμια της. Η μετακινήσεις είναι ελάχιστες και το καλό ντύσιμο είναι προαιρετικό. Αλλά για πολλούς, ειδικά εκείνους που περιορίζονται λόγω του COVID-19, η ρουτίνα κουράζει εύκολα. Οι σύντομες επιδρομές στο ψυγείο γίνονται δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον και τα κατοικίδια ζώα συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση στις τηλεδιασκέψεις του  Zoom.

Μήπως ήθρε η ώρα κάποιοι εργαζόμενοι να αλλάξουν το εργασιακό τους περιβάλλον; Και τι καλύτερο από το να τους βοηθήσουν οι ξενοδόχοι σε αυτή την αλλαγή.

Φανταστείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο εργασιακό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα είδη γραφείου, από WiFi έως εκτυπωτές. Ακόμα καλύτερα, οραματίστε το φιλικό προσωπικό που ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες, παρέχοντας ένα μενού επιλογών για μεσημεριανό γεύμα και σνακ, ακόμη και προσφέροντας ένα κοκτέιλ - ή δύο - για να ξεκουραστείτε μια κουραστική μέρα.

Είναι μια άλλη διάσταση παροχής εξαιρετικών υπηρεσιών, όπως αυτές που κάνουν ήδη οι ξενοδόχοι. Και αυτή δείχνει να είναι μια αναπτυσσόμενη τάση στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ξενοδοχείων. Οι ξενοδόχοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς διακεκριμένων εμπορικών σημάτων, όπως η Accor, η Marriott, η Hilton και η Scandic, παρέχουν την υπηρεσία στην προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν τις υπηρεσίες τους, εν μέρει, ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια εσόδων από τις μειωμένες κρατήσεις. Ωστόσο, η προσφορά χώρου εργασίας είναι κάτι παραπάνω από μια προσωρινή λύση ανάκαμψης και αντικατοπτρίζει τη μεταβαλλόμενη φύση του τρόπου εργασίας των ανθρώπων. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι στο μέλλον ένα ποσοστό 5% - 10% των δωματίων ενός ξενοδοχείου θα διατίθενται ως επαγγελματικοί χώροι.

Ως κίνητρο για περισσότερες επαγγελματικές κρατήσεις, κάποια ξενοδοχεία που υποστηρίζουν προγράμματα loyalty, προσφέρουν περισσότερους πόντους και βραβεία σε όσους κλείνουν έναν χώρο εργασίας μαζί με το δωμάτιο που θα μείνουν ενώ οι χρήστες που έχουν συλλέξει αρκετούς πόντους, μπορούν να τους εξαργυρώσουν στον επαγγελματικό τους χώρο.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας