ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Σεπτέμβριος 2021

Οι επισκέπτες προτιμούν την "έξυπνη" φιλοξενία

Ο τρόπος με τον οποίο τα ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσίες αναμφίβολα μεταβάλλεται γρήγορα, καθώς οι επισκέπτες συνεχίζουν να περιμένουν περισσότερα από τις εμπειρίες φιλοξενίας. Οι συγχρονοι καταναλωτές, γενιές που έχουν γεννηθεί "μέσα στην τεχνολογία" αναζητούν στην καθημερινότητα τα προνόμια που παρέχει η παρουσία του Internet of Things.

Οι έξυπνες λύσεις φιλοξενίας έχουν ήδη κερδίσει σημαντικό κομμάτι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, με το 53% των ξενοδόχων να δηλώνει ότι ήδη ξεκινάει να υλοποιεί σχέδια για την εφαρμογή τεχνολογιών IoT και ένα άλλο 33% σχεδιάζει να το κάνει τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της PwC. Η παγκόσμια αγορά της smart φιλοξενίας αναμένεται να δει αύξηση κοντά στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, σε σχέση με το 2019.

Δημιουργώντας ανέπαφες εμπειρίες

Ο δρόμος προς την εξέλιξη των ξενοδοχειακών υπηρεσιών πρέπει πρώτα περάσει από την επιρροή που έχει η πανδημία στις τρέχουσες ανάγκες και προσδοκίες των επισκεπτών. Το 86% των επισκεπτών θα επέλεγε ένα ξενοδοχείο έναντι ενός άλλου, εάν υπήρχαν ανέπαφες υπηρεσίες φιλοξενίας. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να προσαρμοστούν οι ξενοδόχοι προκειμένου να διατηρήσουν τα έσοδα των επιχειρήσεων τους. Ευτυχώς για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι επισκέπτες συνεχίζουν να δίνουν feedback σχετικά με τις επιλογές που προτιμούν και για όσα αναμένουν να δουν, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο mobile access και τη συμβατότητα με το IoT.

Το 80% των επισκεπτών, σύμφωνα με τη Hospitality Technologies, προτιμά πλέον να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή στο κινητό τους, που θα τους επιτρέπει να κάνουν check-in ή check-out και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ξενοδοχείου χωρίς να χρειάζεται να έρχονται σε άμεση φυσική επαφή με το προσωπικό. Τέτοια ευρήματα δεν πρέπει να εκπλήσσουν, με τις έξυπνες συσκευές να αποτελούν πλέον παγκόσμιο αγαθό στα χέρια όλων.

Έξυπνη φιλοξενία

Αυτή η αυξανόμενη ζήτηση για «έξυπνη» φιλοξενία, φαίνεται ότι προέρχεται από την ανάπτυξη των smart homes και τις νέες συνήθεις που αποκτούν οι καταναλωτές μένοντας σε ένα αυτοματοποιημένο σπίτι. Αυτό δείχνει ότι ένα ξενοδοχείο που ξεκινάει την μετατροπή του σε ένα smart hotel, θα πρέπει να δώσει έμφαση στα απλά και καθημερινά ζητήματα.Για παράδειγμα, ο έλεγχος της θερμοκρασίας του δωματίου, της τηλεόρασης και της εισόδου στο δωμάτιο, μέσω του smartphone, δείχνουν να είναι τα μεγαλύτερα ζητούμενα στην αναζήτηση καταλύματος. Μάλιστα, το 65% των επισκεπτών έχει δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμο να πληρώσει περισσότερο για τη διαμονή και ενδεχομένως να ξανά μείνει σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρει πρόσβαση στην τεχνολογία που απαιτεί.

Προσφέρετε στους επισκέπτες σας την ανανέωση που χρειάζονται

Τα οφέλη των ανέπαφων υπηρεσιών που βασίζονται στο IoT συνεχίζουν να επεκτείνονται σε όλες σχεδόν τις πτυχές του ταξιδιού. Καθώς οι επισκέπτες συνεχίζουν να περιμένουν περισσότερες υπηρεσίες χωρίς επαφή, τα ξενοδοχεία αναμφίβολα θα πρέπει να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίεςγια να επεκτείνουν αυτές τις επιλογές για να καλύψουν επιπλέον αιτήματα πελατών.

Το ESODOS mobile app ενσωματώνεται πλήρως στη σύγχρονη καθημερινότητα και προσφέρει όλα όσα απαιτούν οι επισκέπτες για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Παρέχει μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών όπως δυνατότητα απομακρυσμένου check in/out, πρόσβαση στο δωμάτιο μέσω mobile access, κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, ραντεβού στο spa καθώς και πολλές ακόμα λειτουργίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στις touchless υπηρεσίες που αναζητούν έντονα οι ταξιδιώτες αυτή την εποχή. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα για chat με τη reception και την προβολή σημείων ενδιαφέροντοςστη γύρω περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της EUROTEL Hospitality ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας