ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Ιούνιος 2021

Προσαρμοστείτε στις νέες απαιτήσεις των επισκεπτών

Το 2020 ήταν μια πολύ διαφορετική χρονιά για την παγκόσμια βιομηχανία της Φιλοξενίας. Ενώ η βιομηχανία έχει επηρεαστεί σημαντικά, η ύφεση έδωσε στους ξενοδόχους την ευκαιρία να επανεξετάσουν τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ για το 2021.

Ωστόσο μελέτη της Hotelier Pulse, επισημαίνει πως η πλειοψηφία των ξενοδόχων αναμένουν την οικονομική ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 το 2022 ή το 2023.

Ο τοπικός τουρισμός θα συνεχίσει να είναι κρίσιμος για την ανάκαμψη των ξενοδοχείων. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι σχεδόν το 70% των ξενοδόχων αναμένουν ότι τα εγχώρια ταξίδια θα είναι ο νούμερο ένα παράγοντας στην ανάκαμψη. Αυτό φαίνεται και από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ξενοδόχωνπου αναδιαμορφώνουν και τις στρατηγικές μάρκετινγκ γύρω από τις τοπικές αγορές για το επόμενο έτος και μετά.

Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη μείωση του λειτουργικού κόστους των ξενοδόχων, ενώ παράλληλα τα κανάλια απευθείας πωλήσεων του ξενοδοχείου θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη. Το ταχύτερο κανάλι για την ενίσχυση των πωλήσεων, θα είναι η απευθείας επικοινωνία με τους επισκέπτες. Είτε πρόκειται για νέους πελάτες είτε για «παλιούς» πελάτες.

Εκτός από την ενίσχυση του απευθείας καναλιού κρατήσεων, οι ξενοδόχοι αναμένεται επίσης να αυξήσουν την άμεση αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του 2021. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι επισκέπτες απαιτούν αυξημένη επικοινωνία σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας. Έτσι, δημιουργείται η ανάγκη για πιο άμεση επικοινωνία από τον ξενοδόχο προς τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hotelier Pulse, οι «ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια» επανεμφανίστηκαν ως βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει τη συμπεριφορά των τουριστών.

Επιπλέον, η διατήρηση επαφών με παλιούς και μελλοντικούς επισκέπτες για τη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα ξενοδοχεία πιθανότατα θα συνεχίσουν να προωθούν αποκλειστικές προσφορές και προνόμια στα μέλη καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί ανοιχτό ένα κανάλι επικοινωνίας και μπορεί σύντομα να σας ξανά επισκεφθούν οι παλιότεροι σας πελάτες.

Το  ESODOS mobile app που έχει αναπτύξει ο Όμιλος EUROTEL, παρέχει στον επισκέπτη ένα σύνολο πληροφοριών σχετικά με το ξενοδοχείο, τις υπηρεσίες σας αλλά και άλλων ενδιαφέροντών πληροφοριών, με τρόπο προσωποποιημένο και πάντα με σεβασμό προς την ιδιωτικότητα αλλά και την υγειονομική ασφάλεια του χρήστη. Δώστε τη δυνατότητα στον επισκέπτη για ανέπαφο check in, mobile access στις εγκαταστάσεις σας και άμεσες κρατήσεις στο spa και το εστιατόριο του ξενοδοχείου σας. Παράλληλα μπορείτε να προωθήσετε 24 ώρες το 24ωρο τις υπηρεσίες σας επιτυγχάνοντας στρατηγικές cross-selling και upselling.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε.

Επικοινωνία (eurotel.gr)

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας