ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Οκτώβριος 2020

Το social distancing απαιτεί νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία

Καθώς η ξενοδοχειακή βιομηχανία συνεχίζει να ασχολείται με τη μείωση των τιμών, της πληρότητας, των ανέσεων και υπηρεσιών που προσφέρονται, η υιοθέτηση μιας προσέγγισης ολοκληρωμένων συστημάτων καθίσταται πλέον απαραίτητη προκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των επισκεπτών. Μετά την εξάπλωση του Covid-19, οι ξενοδόχοι έχουν αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις τους στις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα και να αυξήσουν την αποδοτικότητα. Με λιγότερους υπαλλήλους να διατηρούν «ζωντανή» μια ξενοδοχειακή μονάδα και μηδαμινό χώρο για σφάλματα, τα ξενοδοχεία κάνουν τα επόμενα βήματα για να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να ανταπεξέλθουν την τρέχουσα αστάθεια.

Γιατί να επενδύσετε τώρα σε νέα συστήματα τεχνολογίας και αυτοματισμών, ενώ το budget είναι περιορισμένο και το μέλλον αβέβαιο; Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου, οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για ενσωμάτωση αυτοματισμών στα ξενοδοχεία, άνοιξαν το δρόμο για τη βελτίωση των εσόδων και αύξησαν την αξιοπιστία της επιχείρησης προς την τουριστική αγορά, βάση της συμπεριφοράς των επισκεπτών και των δεδομένων που συλλέχτηκαν. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών μάρκετινγκ και την αύξηση της εξατομικευμένης εμπειρίας του επισκέπτη, ώστε να είναι κάθε φορά πιο ευχαριστημένοι από την εμπειρία τους.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι ξενοδόχοι, τη δεδομένη στιγμή, δεν μπορούν να έχουν τους αυτοματισμούς τους να λειτουργούν ως περιττό έξοδο, αλλά ως πηγή κερδών. Πλέον είναι σημαντικό και οι επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι από την έκθεση σε μολυσμένες επιφάνειες. Το βασικό μέλημα του τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης είναι να καλύπτοντα οι ανάγκες των επισκεπτών και να νιώθουν ασφάλεια για την υγειονομική τους ασφάλεια σε έναν νέο, για αυτούς, χώρο.

Σήμερα οι τουρίστες αναζητούν λύσεις ώστε να μην έρχονται σε συχνή επαφή με το προσωπικό του ξενοδοχείου, πόμολα και επιφάνειες. Αυτό που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι ένα σύστημα που να παρέχει «ανέπαφο» check-in και εύκολη πρόσβαση στο δωμάτιο αλλά και άλλες υπηρεσίες του ξενοδοχείου με τη λιγότερη δυνατή έκθεση σε περιττές επαφές.

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή ESODOS που έχει αναπτύξει ο Όμιλος Eurotel, με την απλή και φιλική προς τον χρήστη δομή του, καθοδηγεί τους πελάτες σας, μέσα από ένα σύνολο πληροφοριών σχετικά με το ξενοδοχείο, τις υπηρεσίες σας αλλά και άλλων χρήσιμων πληροφοριών, με τρόπο διακριτικό, προσωποποιημένο και πάντα με σεβασμό προς την ιδιωτικότητα αλλά και την υγειονομική ασφάλεια του χρήστη.

Ίσως το πιο ουσιαστικό εργαλείο που μπορεί να προσφέρει - εκτός των άλλων - το ESODOS είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης (Mobile Access) σε όλες τις βασικές διαδικασίες που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας επισκέπτης σε σχέση με το ξενοδοχείο.

Το Mobile Access δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν check-in χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές, ακόμα και πριν την άφιξή τους στο ξενοδοχείο, διατηρώντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα πλέον μέτρα κοινωνικής απόστασης. Επίσης, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές ως ένα ασφαλές ψηφιακό κλειδί σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν Mobile Access όχι μόνο απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων, αλλά θα δουν πολύ πιο θετικά τη δυνατότητα μείωσης της συναναστροφής τους με πιθανούς κινδύνους από τυχόν επαφές.

Μαζί με την ικανότητά του να ελαχιστοποιεί την περιττή έκθεση του χρήστη σε επιφάνειες, το Mobile Access διασφαλίζει σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας τους χρήστες, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης δεδομένων για την εξάλειψη οποιασδήποτε απειλής μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας