ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Μάρτιος 2022

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τη «μεγαλύτερη κρίση» στην ιστορία της φιλοξενίας

Ο κλάδος της φιλοξενίας έχει πληγεί αρκετά από την παγκόσμια πανδημία και ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες απαιτήσεις. Πώς θα πρέπει να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις για το μετασχηματισμό;

Η προετοιμασία είναι το κλειδί και πολλές επιχειρήσεις σήμερα αξιοποιούν τεχνολογία για σχεδιασμό σεναρίων ώστε να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων. Αλλά ο σχεδιασμός για απρόβλεπτες προκλήσεις, όπως μια παγκόσμια πανδημία, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί στη θεωρία παρά στην πράξη. Τα ξενοδοχεία χρειάστηκε να συνθέσουν γρήγορα πολλά δεδομένα και να τα μετατρέψουν σε εταιρική προβολή. Το πιο σημαντικό ήταν να μπορέσουν να αντιδράσουν δυναμικά και να προσαρμοστούν όσο η πανδημία εξελισσόταν. Έχοντας λοιπόν τα απαραίτητα συστήματα εγκατεστημένα και έτοιμα για χρήση, αυτό επέτρεψε σε πολλά ξενοδοχεία να σχεδιάσουν σενάρια και να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις και να αλλάξουν δυναμικά συγκεκριμένα θέματα τα οποία εμφανιζόταν στην πορεία ώστε να καλύψουν τις νέες απαιτήσεις των επισκεπτών.

Αυτό που παρατηρείται στον κλάδο της φιλοξενίας είναι ότι πολλές αλλαγές που ξεκίνησαν ως κάτι προσωρινό, ήρθαν για να μείνουν. Υπηρεσίες όπως mobile access, απομακρυσμένα check-in και check-out, κράτηση τραπεζιού στο εστιατόριο και πολλές άλλες καθημερινές «ανάγκες» όπως επικοινωνία με το προσωπικό του ξενοδοχείου, πλέον καλύπτονται από την τεχνολογία. Μέσα από reports που βγαίνουν από σύγχρονα PMS συστήματα, ο ξενοδόχος μπορεί να αντλήσει και να αξιολογήσει χαρακτηριστικά και προτιμήσεις των επισκεπτών και να σχεδιάσει τις υπηρεσίες του, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στο κοινό στο οποίο θέλει να στοχεύσει. Η προτεραιότητα στην ασφάλεια και η πελατοκεντρική προσέγγιση είναι σημαντική για την επιτυχία των ξενοδοχείων και η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στους ξενοδόχους να εξετάσουν πραγματικά τι ήταν πιο σημαντικό για τους πελάτες τους.

Από οικονομικής άποψης, η τεχνολογική αναβάθμιση του ξενοδοχείου, αποτελεί πλέον απαραίτητη επένδυση, που σύντομα θα κάνει απόσβεση στον ιδιοκτήτη.

Ο Όμιλος εταιρειών EUROTEL, με εξειδίκευση πάνω από 30 χρόνια στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας για τον χώρο της φιλοξενίας, της εστίασης, του Wellness και του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα, μπορεί να συμβουλέψει, να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να αναλάβει την υποστήριξη των συστημάτων πληροφορικής της επιχείρησή σας ανεξαρτήτου μεγέθους.

Βασικός στόχος του Ομίλου EUROTEL είναι να προσφέρει στους συνεργάτες του τη σωστή επιλογή των συστημάτων πληροφορικής και τεχνολογίας που ταιριάζουν σε κάθε επιχείρηση με μια ολιστική προσέγγιση – 360ο services σε τεχνολογίες όπως:

  • Hotel and F&B Solutions
  • Integration Services & IT Systems
  • Supply of Hardware and Software solutions
  • Wellness Concepts & Management Services

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τις λύσεις που ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση.

Οι εταιρείες του Ομίλου EUROTEL:

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας