ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Νοέμβριος 2020

10 συμβουλές για ξενοδόχους κατά τη διάρκεια του Covid-19

Ο Covid-19 είχε αναμφισβήτητο αντίκτυπο στα διεθνή ταξίδια και τη βιομηχανία της φιλοξενίας. Πολλά ξενοδοχεία και άλλοι πάροχοι διαμονής έπρεπε να λάβουν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν τις πόρτες τους για το άμεσο μέλλον και να διαχειριστούν έναν μεγάλο αριθμό ακυρωμένων κρατήσεων.

Ενώ είναι αναμφισβήτητα μια πολύ δύσκολη στιγμή, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την ευκαιρία για απολογισμό, ενδοσκόπηση και σχεδιασμό για την εκ νέου λειτουργία των χώρων εστίασης και φιλοξενίας. Στη Eurotel Hospitality είμαστε αισιόδοξοι!

Σε αυτό το άρθρο έχουμε μοιραστεί ορισμένες βασικές συστάσεις από εμπειρογνώμονες του κλάδου για τον μετριασμό των επιπτώσεων από αυτή την πανδημία.

  1. Μην σταματήσετε να προωθείτε το ξενοδοχείο σας, αλλά προσαρμόστε την προσέγγισή σας

Εστιάστε στο να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες. Ίσως εργάζεστε μαζί με την τοπική σας κοινότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Μπορεί να φιλοξενείτε κάποιους εργαζόμενους ή επαγγελματίες, για παράδειγμα, ή να βοηθάτε με delivery την γύρω περιοχή. Μοιραστείτε αυτές τις ιστορίες μέσω των καναλιών κοινωνικών μέσων.

  1. Εστιάστε στις εγχώριες και τοπικές αγορές

Εάν η διεθνής αγορά ήταν παραδοσιακά ο τομέας σας, εστιάσετε το χρόνο σας στην εγχώρια αγορά. Ο αντίκτυπος των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών και των μειωμένων δρομολογίων πτήσεων είναι πιθανό να έχει μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον αποτελέσματα. Από τη θετική πλευρά, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε την αναβίωση στον εγχώριο τουρισμό. Η Google, έχει ενημερώσει ότι η αναζήτηση για «staycations» (εσωτερικός τοπικός τουρισμός) έχει αυξηθεί έως και 50% μέσα στο 2020.

  1. Επικεντρωθείτε στις περιοχές όπου υπάρχει ακόμα αγορά

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όσους επιθυμούν να κάνουν κράτηση στο ξενοδοχείο σας και να έχετε ένα πλάνο προώθησης με μια επαναληπτική καμπάνια για να μπορέσετε να πείσετε και εκείνους που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει, αλλά που έχουν ήδη δείξει ότι ενδέχεται να βρίσκονται στην αγορά για διακοπές. Προγραμματίστε τις Χριστουγεννιάτικες καμπάνιες σας τώρα. Επικοινωνήστε με τους τακτικούς πελάτες σας. Μάλλον θα έχετε λείψει και σε αυτούς! Τέλος, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο τοπικό τουριστικό αξιοθέατο για να κάνετε κάποιες κοινές ενέργειες μάρκετινγκ για την περίοδο των γιορτών.

  1. Συμμαζέψτε τις λειτουργικές σας εργασίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα συστήματα CRM ή ελέγξατε τη στρατηγική μάρκετινγκ; Πότε κάνατε το τελευταίο update στα συστήματα PMS και ελέγξατε ότι η ιστοσελίδα σας και οι online κρατήσεις ενημερώνονται; Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να κάνετε όλες αυτές τις εργασίες που αναπόφευκτα τοποθετείτε στην άκρη αλλά «τρέχουν» ακόμα.

  1. Συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια

Υπάρχει πληθώρα διαδικτυακών μαθημάτων. Εάν το ψηφιακό δεν ήταν «ατού» τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να μάθετε περισσότερα. Εξάλλου, η ψηφιακή παρουσία σας είναι το μοναδικό σας παράθυρο, προς το παρόν, στους πελάτες σας. Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχετε αναπτύξει εδώ και χρόνια αλλά αν δεν το έχετε κάνει ή χρειάζεστε κάποιο «ξεσκόνισμα» στις γνώσεις σας, τώρα είναι η ώρα! Έχετε το χρόνο, τόσο εσείς, αλλά όσο και οι υπάλληλοί σας για να μάθετε κάτι καινούριο online.

  1. Αλλάξτε την πολιτική ακύρωσης

Αξιολογήστε τις τιμές και την περιγραφή των κρατήσεων μέσα στις πλατφόρμες που εμφανίζεστε, για να βεβαιωθείτε ότι οι πολιτικές ακύρωσης, ειδικά για ευέλικτες τιμές, είναι συμφέρουσες και εμφανείς. Χρησιμοποιήστε την «ευελιξία» ως ένα από τα κύρια μηνύματα μάρκετινγκ για αυτή την περίοδο. Έτσι, μπορείτε να βοηθήσετε όσους θέλουν να μεταφέρουν την κράτησή τους αλλά και αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα.

  1. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις τιμές σας

Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ισοτιμία στην αγορά, προσπαθήστε να αποφύγετε τη μείωση των τιμών σας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ανάκτηση αυτής της υποβάθμισης των τιμών όταν ανακάμψει η ζήτηση. Είναι καλύτερα να προωθήσετε προσφορές με περισσότερες παροχές ή την ευελιξία των όρων κράτησης και ακύρωσης.

  1. Κάντε τους επισκέπτες σας να νιώσουν υγειονομική ασφάλεια

Επισημάνετε παντού ότι φροντίζεται και διασφαλίζεται την ασφάλεια των επισκεπτών, π.χ. με προσεκτικό καθαρισμό και απολύμανση των δωματίων. Αξίζει επίσης να επαναλάβετε ότι ακολουθείτε τις τοπικές κυβερνητικές οδηγίες και τις βέλτιστες πρακτικές για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου. Τέλος, μπορείτε να ενσωματώσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αυτοματισμούς self check-in και easy access ώστε να μειώνεται η επαφή των επισκεπτών με προσωπικό και επιφάνειες που μπορεί να επιφυλάσσουν κινδύνους.

  1. Προετοιμαστείτε για μια «δυνατή» ανάκαμψη

Ο ταξιδιωτικός κλάδος είναι ανθεκτικός και αναμένουμε ότι μόλις βελτιωθεί η κατάσταση, η ζήτηση θα επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν. Η ιστορία, η ανάλυση της βιομηχανίας και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς θα συσσωρεύουν μέρες άδειας αφού δεν ταξιδεύουμε, μας δείχνουν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης είναι αναπόφευκτη.

  1. Μείνετε σε επαφή με τους συνεργάτες σας

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές! Αν θέλετε να σχεδιάσετε μια νέα εκστρατεία στα social media ή να αναβαθμίσετε τις λειτουργίες και τα προϊόντα σας τότε η επαφή με την εταιρία επικοινωνίας και με τους προμηθευτές σας είναι το Α και το Ω για μια δυναμική επιστροφή μετά το τέλος του lockdown και την πανδημίας.

Η ομάδα της Eurotel Hospitality εργάζεται σκληρά για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις σε αυτό το διάστημα. Μένουμε σε επαφή και ενημερώστε μας για τις προκλήσεις, τις ιδέες ή τις ανησυχίες σας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας υποστηρίξουμε.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας