ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Φεβρουάριος 2022

5 τρόποι για να αλλάξετε την εμπειρία των επισκεπτών το 2022

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, πολλοί άνθρωποι ταξίδεψαν, αλλά επέλεξαν κοντινούς προορισμούς, προσβάσιμους με αυτοκίνητο, ώστε για να αποφύγουν τα πολυσύχναστα αεροδρόμια και πτήσεις. Συνολικά, οι άνθρωποι φαίνονται πρόθυμοι να ξανά ταξιδέψουν καθώς σε έρευνα της Untold Insights φαίνεται ότι:

  • το 44% των ερωτηθέντων είπε ότι ο κύριος λόγος για ταξίδι ήταν να δουν την οικογένειά τους για πρώτη φορά μετά από μήνες
  • το 40% είπε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο μακριά από σπίτι

Στα ξενοδοχεία, τα επίπεδα πληρότητας θα αρχίσουν να βελτιώνονται, αλλά οι συνθήκες διαφέρουν ανάλογα την περιοχή και την αγορά. Έτσι, παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι ξενοδόχοι, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές, ώστε να βελτιώσουν την εμπειρία του επισκέπτη. Ακολουθούν πέντε βασικοί πυλώνες που θα κληθούν οι ξενοδόχοι να εξετάσουν στη νέα post-COVID εποχή που έρχεται.

1. Χρήση τεχνολογίας και αυτοματισμών

Παρότι υπάρχει ένα ποσοστό επισκεπτών που προτιμούν μια παραδοσιακή, ανθρωποκεντρική εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό επισκεπτών που προτιμούν να κάνουν τα πάντα, από το check-in μέχρι το check-out, χωρίς να απαιτείται να μιλήσουν με το προσωπικό του ξενοδοχείου. Οι επιλογές για mobile access, on line guest services και η ένταξη της τεχνολογίας στις διάφορες λειτουργίες του ξενοδοχείου, αλλάζουν εντελώς τόσο την εμπειρία των επισκεπτών όσο και του προσωπικού.

2. Μεταφορά των βασικών εφαρμογών στο cloud

Όλο και περισσότερα στελέχη ξενοδοχείων θέλουν να αφήσουν την ανάπτυξη και τη συντήρηση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν σε ειδικούς του κλάδου. Μετά από χρόνια ανάπτυξης εσωτερικών ομάδων και προσαρμοσμένων λύσεων λογισμικού, τα στελέχη των ξενοδοχείων επιδιώκουν να συνεργαστούν με προμηθευτές, που μπορούν να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών και την αποτελεσματικότητα των λειτουργειών του ξενοδοχείου τους.

3. Ανάπτυξη συμπληρωματικών πηγών εσόδων

Με τη μείωση των κρατήσεων το τελευταίο διάστημα, πολλοί ξενοδόχοι θέλησαν να ανακαλύψουν τρόπους ώστε να έχουν επιπλέον εισοδήματα από τις επιχειρήσεις τους. Έτσι, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του εστιατορίου, του café και του SPA ενός ξενοδοχείου, με την ανάπτυξη νέων concept και αλλαγών διακόσμησης ώστε να προσεγγίσουν κόσμο και έξω από το ξενοδοχείο. Η ένταξη συστημάτων παραγγελιοληψίας, κρατήσεων εστιατορίων και χώρων Wellness αλλάζει εντελώς τον τρόπο εξυπηρέτησης των επισκεπτών και της οργάνωσης των παραγγελιών και των εργαζομένων. Τέλος  βοηθά και στην ανάλυση και επίβλεψη των παραγόντων που προσφέρουν επιπλέον έσοδα στην επιχείρηση.

4. Η εμπειρία του “Airbnb”

Στις αρχές της πανδημίας, παρατηρήθηκε μια μετάβαση των επισκεπτών σε λύσεις φιλοξενίας τύπου “Airbnb” στην προσπάθειά τους να μειώσουν την επαφή με προσωπικό και άλλους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε η επιθυμία για αυξημένη ιδιωτικότητα και περισσότερο χώρο στο κατάλυμα. Έτσι, υπάρχει από την πλευρά των ξενοδόχων μια τάση στην απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ώστε να προσφέρουν μια παρόμοια εμειρία.

5. Νέες κατηγορίες ταξιδιωτών

Με την κουλτούρα της απομακρυσμένης εργασίας να εδραιώνεται σε πολλές επιχειρήσεις, αναπτύσσεται συνεχώς η κατηγορία ταξιδιωτών που αντί να εργάζονται από το σπίτι, ταξιδεύουν και εργάζονται από τον προορισμό που επισκέπτονται. Αυτοί οι ταξιδιώτες ψάχνουν για ένα άνετο δωμάτιο που να έχει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα μπορούν να εργαστούν με άνεση. Μάλιστα, ο χώρος εργασίας μπορεί να διαμορφωθεί μέσα στο δωμάτιο ή σε ξεχωριστό χώρο του ξενοδοχείου, ανάλογα τις υποδομές και το concept του καταλύματος. Η ύπαρξη αξιόπιστων συστημάτων Wi-Fi που διασφαλίζουν τα δεδομένα των επισκεπτών, αποτελεί απαραίτητη πλέον παροχή στους επισκέπτες.

Ο Όμιλος EUROTEL είναι κοντά σας, με εξειδικευμένο προσωπικό και λύσεις που ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της ξενοδοχειακής αγοράς, ώστε να σας προτείνει εκείνες που ταιριάζουν στη δική σας επιχείριση. Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας