ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Φεβρουάριος 2021

5+1 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τη μετάβαση στο cloud

Πολλές φορές οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι μια καλύτερη εμπειρία για τους φιλοξενούμενους πηγάζει από την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουν στη διάθεσή τους τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι επισκέπτες. Με την ενσωμάτωση της επιχείρησής σας στο cloud, αυτόματα θα έχετε περισσότερο έλεγχο γύρω από όσα συμβαίνουν, θα προσφέρετε πιο άμεση εξυπηρέτηση και επιπλέον παροχές.

Η διασύνδεση με άλλα συστήματα, η ασφάλεια των δεδομένων, ο οικονομικός παράγοντας, είναι μερικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη πριν την απόφαση της μετάβασης μιας εγκατάστασης σε περιβάλλον Cloud.

Έτσι, η μετάβαση στο cloud δεν πρέπει να είναι μια απόφαση της στιγμής, αλλά αποτέλεσμα έρευνας και επαγγελματικής προσέγγισης. Είτε ο στόχος σας είναι η αύξηση παροχών στους επισκέπτες είτε η καλύτερη διαχείριση της επιχείρησης, είτε η αξιοποίηση των δεδομένων που συλλέγετε, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε κάποια βασικά σημεία κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 6 πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε και θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. .

 

  1. Τοποθεσία

Τα συστήματα cloud είναι εξ’ ορισμού προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου. Αυτή η προσβασιμότητα φέρνει όλες τις λειτουργείες και τα πλεονεκτήματα μιας πλατφόρμας, σε πραγματικό χρόνο, αλλά απαιτεί αξιόπιστη σύνδεση στο Internet. Εάν μια ξενοδοχειακή μονάδα είναι απομακρυσμένη με περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία, πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος στο διαθέσιμο bandwith και τις καθυστερήσεις που ενδέχεται να έχει η σύνδεση. Υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν αυτό τον έλεγχο για εσάς (π.χ. https://cloudharmony.com/).

 

  1. Προσωπικά δεδομένα

Τα αποθηκευμένα δεδομένα επισκεπτών ενδέχεται να περιέχουν αυτά που αναφέρονται ως δεδομένα «PI» (Προσωπικά στοιχεία), τα οποία πρέπει να προστατεύονται και ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην τρόπο επεξεργασίας αυτών των δεδομένων. Συνήθως εκεί όπου συλλέγονται τα στοιχεία των επισκεπτών πρέπει και μπορείτε να βρείτε τις προϋποθέσεις που ισχύουν. Είναι ένα περίπλοκο θέμα που απαιτεί συνεχή προσοχή. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στους δημοσιευμένους οδηγούς GDPR.

 

  1. Ασφάλεια

Η ασφάλεια και η συμμόρφωση με τους κανόνες προσωπικών δεδομένων είναι σημαντικά ζητήματα και το cloud μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη και των δύο. Οι εταιρείες που ειδικεύονται στις υπηρεσίες cloud μπορούν να προσφέρουν επίπεδα ασφάλειας και πρόληψης απώλειας δεδομένων που ακόμη και οι μεγαλύτερες ομάδες IT στο χώρο της Φιλοξενίας δεν μπορούν να «αγγίξουν». Σύμφωνα με την Oracle και την έκθεση «Cloud Threat Report» της KPMG, "το 75% των επαγγελματιών πληροφορικής βλέπουν το δημόσιο cloud ως πιο ασφαλές από τα δικά τους κέντρα δεδομένων." Η ανάπτυξη των πιο πρόσφατων προϊόντων ασφαλείας για την επίτευξη συμμόρφωσης με το πρωτόκολλο PCI είναι δαπανηρή και αρχίζει μόνο να έχει κάποια εμπορική σημασία σε κλίμακα και αποτελεί βασικό λόγο για τη γρήγορη μετάβαση των ξενοδόχων στο cloud. Οι εταιρείες που αποθηκεύουν δεδομένα PI και που επεξεργάζονται πιστωτικές κάρτες μπορεί ανά πάσα στιγμή να δεχτούν καταγγελίες για μη τήρηση του προτύπου PCI, και οι κίνδυνοι (και το κόστος) της μη τήρησης αυτού του προτύπου μπορεί να είναι αυξημένοι.

 

  1. Συνδεσιμότητα με άλλες πλατφόρμες

Η τεχνολογία στο χώρο της Φιλοξενίας έχει υπάρξει περίπλοκη και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας με πολλαπλές πλατφόρμες ήταν περιορισμένη. Ευτυχώς η μετάβαση στο cloud φέρνει και μια άλλη νοοτροπία που επεκτείνει τον τρόπο που επικοινωνούν όλα τα συστήματα της επιχείρησής σας. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή στον προγραμματισμό και τον συγχρονισμό ώστε όλα να συμβαδίζουν με τους κανόνες και τα πρωτόκολλα των χωρών που λαμβάνουν χώρα. Για παράδειγμα, εάν ένα ξενοδοχείο έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του και τα στέλνει σε άλλα συστήματα ξενοδοχείων και τα δεδομένα μετακινούνται έξω από τη χώρα υποδοχής, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κανονισμοί δεδομένων για τις χώρες υποδοχής και προορισμού.

 

  1. Εκτίμηση των οικονομικών

Το OPERA Cloud πωλείται γενικά για διάρκεια 36 μηνών. Μπορείτε να το αποκτήσετε μια σταθερή χρέωση και περιλαμβάνει όλες τις αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς PCI που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός ξενοδοχείου. Η χρήση on-premises συστημάτων είναι συνήθως μια αγορά με επαναλαμβανόμενα έξοδα διαχείρισης για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Οι υπολογισμοί του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας για μια περίοδο 3 ή 5 ετών δείχνουν πως το cloud είναι μια πολύ ανταγωνιστική επιλογή όσον αφορά τα συνολικά έξοδα. Οι ξενοδόχοι συχνά δεν λαμβάνουν επίσης υπόψη το κόστος των υπηρεσιών για τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται οι on-premises λύσεις, όπως η ασφάλεια, η συντήρηση, η  αποκατάσταση φυσικών βλαβών και συμμόρφωση με το PCI. Ουσιαστικά, αυτές οι υπηρεσίες και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο OPERA Cloud. Όταν αυτές οι εκτιμήσεις συνυπολογίζονται, το cloud γίνεται ακόμη πιο οικονομικό.

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση λύσεων cloud θα πρέπει να ζυγίσετε τις ανάγκες σας. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα έχει διαφορετικές ανάγκες και μπορεί τελικά η λύση που ψάχνετε να βρίσκεται σε συστήματα on-premises αντί για cloud. Συμβουλευτείτε έναν εκπρόσωπο από τον όμιλο Eurotel για να σας οδηγήσει στην κατάλληλη λύση σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

 

  1. Καινοτομία

Το cloud δίνει χώρο για καινοτομίες που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ως τώρα. Οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται τόσο ραγδαία χάρη στο cloud που παρέχει ουσιαστικά έναν ευκολότερο, ταχύτερο τρόπο διασύνδεσης των όλων των δεδομένων. Σε συνδυασμό με το machine learning και τους αυτοματισμούς, το cloud είναι το ιδανικό μέσο προς την καινοτομία. Αλλά η επίδραση του cloud στη Φιλοξενία, όσο σημαντική κι αν είναι, σηματοδοτεί απλά μια αρχή. Ήρθε η ώρα για την μετάβαση στις πλατφόρμες της επόμενης γενιάς!

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας