ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Φεβρουάριος 2023

Tο 2023 η ευεξία αποκτά άλλη βαρύτητα

Το κομμάτι του wellness έχει αρχίσει να αποκτά μία σημαντική θέση στην ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, η οποία βοήθησε στο να αναθεωρήσουν την αξία της υγείας και του «καλού» τρόπου ζωής.

Μία έρευνα που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Οργανισμό Ευεξίας (Global Wellness Summit) και κοινοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου με θέμα “Future of Wellness” ανακοίνωσε τα wellness trends του 2023, τα οποία επικεντρώνονται περισσότερο στο κοινωνικό και αισθητηριακό παράγοντα.

Κάποια από τα βασικότερα trends, τα οποία θα επικρατήσουν το 2023 προβάλουν την σημασία που έχει η ευεξία στην ζωή των ανθρώπων αναδεικνύοντας την αξία της και την ανάγκη για να επενδύσει κανείς σε αυτή.

Τον πρώτο προγνωστικό παράγοντα υγείας και ευεξίας αποτελούν οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων μέσα στις πόλεις. Πλέον οι άνθρωποι αναζητούν την παρέα και τις στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας μαζί με τα αγαπημένα τους άτομα ακόμη και στην καθημερινότητά τους.

Η εργασία αποτελεί για πολλούς ένα κομμάτι της ζωής τους που προκαλεί συνεχές άγχος, σωματική και ψυχολογική κούραση, σε όλα τα χρόνια της ζωής τους, κάνοντας δύσκολη την εύρεση χρόνου για χαλάρωση και ευεξία. Αυτό φαίνεται να αλλάζει πλέον, καθώς η ανάγκη για στιγμές χαλάρωσης κατά την διάρκεια της εργασιακής ρουτίνας, γίνεται τρόπος ζωής. Τα επαγγελματικά ταξίδια αλλά και τα διαλείμματα από την οθόνη του laptop, μπορούν εύκολα να προσφέρουν και κάποιες wellness δραστηριότητες.

H έρευνα αναδεικνύει και τις δραστηριότητες που γίνονται στο νερό, ως μία νέα τάση. Η επιστροφή των ανθρώπων στην φύση και στις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν εκεί, τους κάνει να αναζητούν και εμπειρίες στο νερό.

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ευεξία και την υγεία φαίνεται πως εξελίσσονται συνεχώς προσπαθώντας να βρουν λύσεις για την ακόμη καλύτερα εμπειρία των ανθρώπων που τις επιλέγουν. Το 2023 βασικός στόχος για όλους τους παρόχους τέτοιων υπηρεσιών είναι να προσφέρουν σε κάθε τους δραστηριότητα, έναν συνδυασμό συμμετοχής όλων των αισθήσεων, ώστε να προσφέρεται μία πλήρης εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της φύσης για δραστηριότητες στη φύση αλλά και στο νερό, ειδικά με τις ιαματικές πηγές, και μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου της ευεξίας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας