ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ

Νέα της αγοράς

Ιούλιος 2021

Wellness, Health & Travel 2030: Η τοπική και εθνική εικόνα μετά την πανδημία.

Πώς οι τοπικοί πόροι και τα χαρακτηριστικά της αγοράς κάνουν τη διαφορά

Ως συνέχεια των πρωτοποριακών μελετών από την Health Tourism Worldwide σε συνεργασία με την Wellness Tourism Association και την International Medical Travel Journal, η HTWW ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο «Wellness, Health and Travel 2030: Η τοπική και εθνική εικόνα μετά την πανδημία». Η πρώτη μελέτη στο είδος της, που υπογραμμίζει τη σημασία και την επιρροή των τοπικών περιουσιακών στοιχείων και των χαρακτηριστικών της αγοράς στον επαναπροσδιορισμό της ευεξίας και των ιατρικών ταξιδιών το 2025-2030, η έκθεση προσφέρει ανάλυση ανά χώρα και ανά περιοχή για τις παγκόσμιες και τοπικές τάσεις.

Τα συμπεράσματα από 39 χώρες και περιοχές υποδηλώνουν ότι οι ευκαιρίες της αγοράς καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ωριμότητα της τοπικής αγοράς καθώς και από τη διαθεσιμότητα τοπικών πόρων και υποδομών.

Η έκθεση παρέχει προτάσεις και οδηγίες προς επιχειρήσεις και προορισμούς που έχουν πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια πανδημία COVID-19. Είναι κατανοητό ότι τόσο το ευρύ κοινό όσο και οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας και της κυβέρνησης έχουν αναγνωρίσει τη σημασία και το ρόλο της ευημερίας στην καθημερινή ζωή. Οι τομείς αναψυχής, φιλοξενίας, σπα, ευεξίας, ταξιδιών και υγειονομικής περίθαλψης αναζητούν ιδέες και ευκαιρίες που μπορεί να έχει ξεκινήσει η πανδημία. Η έκθεση «Wellness, Health and Travel 2030: Η τοπική και εθνική εικόνα μετά την πανδημία» ρίχνει φως σε τμήματα, εγκαταστάσεις και ιδιότητες, καθώς και θεραπείες και υπηρεσίες που θα παίξουν σημαντικούς ρόλους στην επανεκκίνηση της βιομηχανίας.

Η Νότια Ευρώπη, παραδοσιακά, δεν υπήρξε ισχυρός ανταγωνιστής στα ταξίδια ευεξίας. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές νέες ελκυστικές εξελίξεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Τα ταξίδια ευεξίας δεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να είναι μέτρια. Ωστόσο, οι φυσικές θερμές και ιαματικές πηγές δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα. Υπάρχουν θαλάσσια θέρετρα που προσφέρουν υπηρεσίες και θεραπείες γύρω από τη θάλασσα. Με τα νέα άφιξη θέρετρων υψηλών προδιαγραφών με ανανεωμένο σπα και άλλες προσφορές ευεξίας και ολιστικά καταφύγια, το ταξίδι ευεξίας φαίνεται να κερδίζει δυναμική και στην Ελλάδα.

Οι 42 τοπικοί εμπειρογνώμονες παρείχαν πληροφορίες για τους πόρους και τα χαρακτηριστικά της χώρας και της περιφέρειας και καθόρισαν πώς οι τοπικές αγορές ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν στις παγκόσμιες και περιφερειακές προβλέψεις. Οι 39 χώρες και περιοχές που εξετάστηκαν σε αυτήν τη μελέτη αντιπροσωπεύουν κάθε ήπειρο από την Αμερική έως την Άπω Ανατολή.

«Αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση στη μελέτη,» δηλώνει η Anne Dimon, President/CEO ofthe Wellness Tourism Association, «είναι ότι όσον αφορά τον τουρισμό ευεξίας, ο κόσμος σίγουρα δεν βρίσκεται στην ίδια σελίδα, μιλώντας την ίδια γλώσσα. Πολλές περιοχές του κόσμου εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο τουρισμός ευεξίας αφορά την εμπειρία του σπα. Είναι πολύ προφανές ότι απαιτείται περισσότερη πληροφόριση γύρω από το θέμα.»

Η μελέτη διεξήχθη την άνοιξη του 2021 και συγκέντρωσε απαντήσεις από 39 χώρες και περιοχές σε στενή συνεργασία με 42 εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας από τις χώρες και περιοχές που παρουσιάστηκαν.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Oracle Hospitality
Assa Abloy
Εγγραφείτε στο Newsletter μας