NEWSLETTER |

ΝΕΑ | Απρίλιος 2019

Hotel Mobile: H παροχή υπηρεσίας που κάνει τη διαφορά

Στην ψηφιακή εποχή, οι προσδοκίες των πελατών ενός ξενοδοχείου αυξάνονται συνεχώς και συνεπάγονται μεγαλύτερης προσπάθειας ως προς την προσωπική τους εξυπηρέτηση. Η ικανοποίηση αυτών των προσδοκιών αυτών, απαιτεί έξυπνες αποφάσεις, από την πλευρά του ξενοδοχείου και καμία δεν είναι ίσως πιο σημαντική από την επιλογή του σωστού PMS  (Property Management Systems) και των προγραμμάτων που το περιβάλλουν.

Η Oracle Hospitality, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, δημιούργησε το application Hotel Mobile, το οποίο επεκτείνει τις βασικές λειτουργίες των ξενοδοχειακών προγραμμάτων Oracle Hospitality PMS (Opera – Fidelio Suite 8) σε φορητές συσκευές.

To Oracle Hospitality Hotel Mobile αποτελεί μια ολοκληρωμένη  λύση ένα σημαντικό εργαλείο για το προσωπικό ενός ξενοδοχείου, ώστε να έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη διαμονή και εμπειρία του επισκέπτη, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες. όποτε και όπου χρειάζεται. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από το να αναπτύσσει την εξατομικευμένη εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας και να διευκολύνει την εργασία συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο ξενοδοχείο (reception – maintenance – housekeeping), το Hotel Mobile, παρέχει τη δυνατότητα της επαφής και εξυπηρέτησης του πελάτη σε επίπεδο One To One.

   

ΘΕΜΑ | Απρίλιος 2019

Gift & Loyalty: Μια λεπτομέρεια μπορεί να μετατρέψει τον πελάτη σε πιστό fan

Είτε πρόκειται για ένα fast food, ένα street food, είτε πρόκειται για ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο καλού ξενοδοχείου, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά προσφέροντας στον πελάτη ξεχωριστή εμπειρία, μία εμπειρία όμως την οποία θα μοιραστεί με άλλους καταναλωτές και κατ’ επέκταση στην διαφήμιση ή δυσφήμιση του εστιατορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντίστοιχο report (The Loyalty Divide report) της Oracle – το οποία εξετάζει τη συμπεριφορά πίστης των καταναλωτών – αποκαλύπτει ότι το 48% των εξ’ αυτών, μοιράζονται τακτικά εικόνες σχετικά με φαγητά τους αλλά και τις γευστικές εμπειρίες τους, στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εμπειρίες που θα δημιουργήσουν τέτοια buzz;

Η Oracle Food and Beverage ζήτησε από τρεις επιχειρήσεις στο χώρο του F&B να μοιραστούν ένα γρήγορο tip αναφορικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στον τομέα αυτόν, με τελικό στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Ο πελάτης στο επίκεντρο της επιχείρησης

Ο Geoff Holton, general manager της  Restaurant Brands International (στην οποία συμμετέχουν μεγάλα brands εστίασης) , τονίζει ότι ο πελάτης βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των αποφάσεων της εταιρείας. Συνδυάζοντας λοιπόν, την τεχνολογία με την βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη σε μία αλυσίδα γρήγορου φαγητού, ο κοινός παρανομαστής είναι η μείωση του χρόνου και της ταλαιπωρίας. Πλέον, οι  πελάτες μπορούν να αποφύγουν την αναμονή αλλά και την άσκοπη διαδικασία της ουράς, αφού έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν απευθείας από το τραπέζι τους και να τους σερβιριστεί το φαγητό χωρίς κάποια ενδιάμεση διαδικασία.

Ενεργή συμμετοχή του προσωπικού

Ο Jeremey Dunderdale, επικεφαλής επιχειρηματικών λύσεων των TGI Fridays, επιμένει ότι παρά την μεγάλη επιτυχία της εφαρμογής  της εταιρείας (BarTab) – η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παραγγέλνουν από το τραπέζι τους και να πληρώνουν απευθείας μέσω app – η ικανοποίηση των πελατών οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του προσωπικού, κάτι που έδειξαν και οι έρευνες της εταιρείας. Το προσωπικό λειτουργεί θετικά, λύνοντας τις απορίες ή τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο πελάτης, βελτιώνοντας την εμπειρία του.

Διατηρήστε τη συνέπεια

Σύμφωνα με τον Todd Sasala, αντιπρόεδρο της τεχνολογίας και πληροφοριών στην Cedar Fair,  κάθε αλληλεπίδραση με τον πελάτη, σε κάθε σημείο επαφής  θα πρέπει να διέπεται από συνέπεια, σε σχέση με την εμπειρία που προσφέρεται. Η συνέπεια είναι ένας ξεχωριστός παράγοντας για τον πελάτη και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γι αυτόν. Η τεχνολογία είναι το κλειδί για να υπάρχει η απαιτούμενη συνέπεια από πλευράς επιχείρησης και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η ιδιοκτησία.

Το Food & Beverage εν έτει 2019 είναι αλληλένδετο με την τεχνολογία. Η ποιότητα, η συνέπεια, η σχέση προσωπικού – πελάτη, εξαρτώνται πλέον από την τεχνολογία, πέραν των παραδοσιακών προσεγγίσεων. Εστίαση & Φιλοξενία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τεχνολογία.

   

ΘΕΜΑ | Απρίλιος 2019

Tεχνολογικές τάσεις που επηρεάζουν τον τομέα των συστημάτων POS

Τα Point-Of-Sales, φορητά ή μη, αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τη λειτουργία μιας επιχείρησης Εστίασης, είτε αυτόνομης, είτε μέρους μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Ειδικότερα στα ξενοδοχεία, όπου συνδυάζονται πολύπλευρες δραστηριότητες χρήσης POS (pool-bars, Spa, εστιατόρια, καφέ), η τεχνολογία είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη. Η πληροφορία στην ψηφιακή της μορφή, μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμη από τη διαχείριση έτσι ώστε να καταλήγει σε κέρδος, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη – πελάτη.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί τεχνολογικοί όροι που αποτελούν πλέον αναπόσπαστη καθημερινότητα, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που εξυπηρετεί ένα σύστημα POS;

  • Τεχνολογία cloud: Η μετάβαση σε cloud βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τους operators. Ειδικότερα τα συστήματα που είναι συνδεδεμένα με cloud σας δίνουν πολύπλευρες δυνατότητες, χωρίς να χρειάζεται φυσική αποθήκευση δεδομένων, άρα κατ’ επέκταση αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ θα έχετε πλέον μία καινοτόμο τεχνολογία, η οποία ήρθε για να παραμείνει.
  • Data security: Στην ψηφιακή εποχή, η ασφάλεια είναι πιο σημαντική από ποτέ. Οι παραβιάσεις δεδομένων μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες πόσο μάλλον αν εκτεθούν τα δεδομένα των πελατών.
  • Data analytics: Πολλοί φορείς αντιμετωπίζουν τα “big data” και επεξεργάζονται το τι πρέπει να κάνουν με τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που έχουν. Οι επιτυχείς operators είναι εκείνοι που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σωστά data με τον κατάλληλο σχεδιασμό για τον εντοπισμό τρόπων μείωσης του κόστους και μεγιστοποίησης των εσόδων.
  • Mobility: Η φορητή τεχνολογία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο παροχής υπηρεσιών στις εταιρείες Φιλοξενίας και εστίασης. Από τα smartphone apps ή τα φορητά POS απευθύνονται προς όλους (από το προσωπικό μέχρι και στους πελάτες).
  • Loyalty programs: Τα προγράμματα αφοσίωσης προσφέρουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των πελατών, επιτρέποντας σας να παρέχετε καλύτερες υπηρεσίες και να αυξήσετε τα έσοδά σας. Μπορείτε να τις καταγράψετε από το POS!
  • Omnichannel: Οι πελάτες θέλουν να έχουν επιλογές όταν πρόκειται για τον τρόπο που παραγγέλνουν και πληρώνουν το φαγητό ή το ποτό τους αντίστοιχα. Η ιδιοκτησία πρέπει να εξετάζει τα διαθέσιμα συστήματα πληρωμών τρίτων και να κατανοεί τι θέλουν οι πελάτες τους και ποια είναι η τάση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο, πόσο μάλλον όταν οι πελάτες έρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

 

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι η σύνδεση της ξενοδοχειακής μονάδας με τις σημερινές τάσεις της τεχνολογίας, είναι συνδεδεμένη απόλυτα με τη συμμετοχή των πελατών σε αυτήν.  Η χρήση της τεχνολογίας από τους πελάτες αλλά και η χρήση της για την επαφή μαζί τους από το προσωπικό ανοίγει νέους δρόμους που μπορεί να αποτελούν κλειδί για κάθε brand.

   

Μεγάλη αύξηση των τουριστών από Βρετανία, ΗΠΑ, το ξεκίνημα του 2019

Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% και διαμορφώθηκε στο 1.163.500 ταξιδιώτες, έναντι 1.087.600 ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 20,4%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών μειώθηκε κατά 7,2%. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε οριακή μείωση κατά 0,4% και διαμορφώθηκε στις 107.600 ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 37,5% και διαμορφώθηκε στις 25.500 ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία παρουσίασε αύξηση κατά 55,1% και διαμορφώθηκε στις 92.200 ταξιδιώτες, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 65,3% και διαμορφώθηκε στις 18.600 ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 27,7% και διαμορφώθηκε στις 44.000 ταξιδιώτες.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 41,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και διαμορφώθηκαν στα 441 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 19,4% και διαμορφώθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 68,1% και διαμορφώθηκαν στα 16 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 96,8% και διαμορφώθηκαν στα 43 εκατ. ευρώ, αύξηση κατά 60% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 58,3% και διαμορφώθηκαν στα 28 εκατ. ευρώ. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το Φεβρουάριο του 2019 διαμορφώθηκε στις 504.000 ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 14%, ενώ αυτή μέσω οδικών σταθμών μειώθηκε κατά 9,2%. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία μειώθηκε κατά 14,2% και διαμορφώθηκε στις 40.000 ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 30,9% και διαμορφώθηκε στις 14.000 ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία αυξήθηκε κατά 118,7% και διαμορφώθηκε στις 54.000 ταξιδιώτες, μειωμένη κατά 12% ήταν η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία, η οποία διαμορφώθηκε στις 9.000 ταξιδιώτες, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 52,6% και διαμορφώθηκε στις 19.000 ταξιδιώτες.

Το Φεβρουάριο του 2019, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 29,6%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 209 εκατ. ευρώ, έναντι 161 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 12,5% και διαμορφώθηκαν στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 41,9% και διαμορφώθηκαν στα 8 εκατ. ευρώ. Αύξηση κατά 123% παρουσίασαν και οι εισπράξεις από τη Βρετανία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 26 εκατ. ευρώ, μείωση κατά 54% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 118,5% και διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ.

Αριθμός τουριστών από το εξωτερικό 
Ιαν – Φεβ 2017 Ιαν – Φεβ 2018 Ιαν – Φεβ 2019
964.800 1.087.600 1.163.500
Ταξιδιωτικές εισπράξεις (έσοδα από τον αριθμό των τουριστών σε ευρώ)
Ιαν – Φεβ 2017 Ιαν – Φεβ 2018 Ιαν – Φεβ 2019
292.000.000 313.000.000 441.400.000

 

Πηγή: etravelnews.gr

Αυτό το newsletter είναι μια υπηρεσία του eurotel.gr. Για να εξασφαλίσετε την παράδοση αυτού του newsletter στο inbox σας, παρακαλούμε προσθέστε τη διεύθυνση info@eurotel.gr στο address book.


Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης μας.