NEWSLETTER |

ΝΕΑ | Δεκέμβριος 2018

PassportScan: Ο συνδυασμός που θα λύσει τα χέρια σε κάθε reception.

Η Eurotel Hospitality, επίσημος αντιπρόσωπος της PassportScan Ltd. στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκθεση Xenia 2018, δύο καινοτόμες συσκευές οι οποίες πραγματικά θα λύσουν τα χέρια στο προσωπικό ενός ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του Passport Scanner και του συνοδευτικού Signature Tablet, δημιουργεί ένα εργαλείο ιδανικό για κάθε reception.

Με ένα μόνο κλικ, σάρωση κάθε εγγράφου ταυτότητας ή διαβατηρίου και αποθήκευση των στοιχείων στα προγράμματα Fidelio Suite 8 –Opera PMS.

Ο εν λόγω σαρωτής εγγράφων, είναι σε θέση να σκανάρει όλα τα διαβατήρια όλων των χωρών που χρησιμοποιούν το πρότυπο ICAO 9303, καθώς και όλα τα επίσημα έγγραφα αναγνώρισης, όπως είναι οι ταυτότητες, άδειες οδήγησης, DVLA και πολλά άλλα. Το Passport Scanner αναγνωρίζει επίσης τη MRZ – Machine Readable Zone – όλων των τυποποιημένων εγγράφων VISA.

Με την ταμπλέτα ολοκληρώνεται η διαδικασία του check-in στο ξενοδοχείο υποστηρίζοντας απόλυτα κάθε ηλεκτρονική υπογραφή. 

Χρησιμοποιώντας την ταμπλέτα υπογραφής, Wacom Signature Tablet, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν ηλεκτρονικά. Το Wacom Signature Tablet είναι το ιδανικό εργαλείο για βελτιωμένη οπτική διαδραστική επικοινωνία με απευθείας γραφή μέσω ψηφιακής πένας.

ΘΕΜΑ | Δεκέμβριος 2018

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας mobile access

Η τεχνολογία Mobile αναδιαμορφώνει τον  ξενοδοχειακό τομέα, παρέχοντας στους χρήστες μεγαλύτερη άνεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 67% των πελατών θα επέλεγε ένα ξενοδοχείο που επιτρέπει την πρόσβαση μέσω smartphone σε σχέση με ένα άλλο.

Με το Mobile Access οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Σε αυτούς θα πρέπει  να προστεθούν και οι νεαροί ταξιδιώτες, η γενιά των Millennials, η οποία είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με την τεχνολογία και αναμένετε να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το 50% περίπου των υποψήφιων πελατών.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να κατεβάσει ο χρήστης στο κινητό του το αντίστοιχο app του ξενοδοχείου. Με τον τρόπο αυτό, αποκτά ένα ψηφιακό κλειδί, που του επιτρέπει να κατευθυνθεί άμεσα στο δωμάτιο του, παρακάμπτοντας την βαρετή αναμονή στη reception.  Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ανθρώπους που έχουν κάνει ένα μεγάλο ταξίδι ή για επαγγελματίες με περιορισμένο πρόγραμμα. Τα ξενοδοχεία που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικά, οφείλουν να ακολουθήσουν τις ανάγκες της εποχής.

Ο τρόπος για να ξεκινήσετε ως επαγγελματίες του χώρου την εφαρμογή του Mobile Access είναι απλός, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις.[1]  Έτσι, αποκτάτε μία από τις νεώτερες καινοτομίες στον τομέα του security, επιτρέποντας τη χορήγηση ψηφιακών κλειδιών στους πελάτες, μέσω smartphone, με απόλυτη ασφάλεια. Σύντομα θα νιώσετε δικαιωμένοι για τα χρήματα και την προσπάθεια που καταβάλατε, αφού θα δείτε τους πελάτες σας  πλήρως ικανοποιημένους και τη φήμη της επιχείρησης σας να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

   

[1] κάποια χαρακτηριστικά μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το προ-εγκατεστημένο λογισμικό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται προσθήκη ενός μικρού Bluetooth Low Energy (BLE) board, η εγκατάσταση ενός BLE ταυτόχρονα με ένα electronic reader RFID ή ένα σύστημα διαχείρισης  online πρόσβασης.

ΘΕΜΑ | Δεκέμβριος 2018

Σφάλματα που πρέπει να αποφύγετε στη διαχείριση του feedback των επισκεπτών

Στη σημερινή οικονομία, οι καταναλωτές ή πελάτες ή επισκέπτες, είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι, γνωρίζουν τα brand-names και κατ’ επέκταση έχουν πίστη σε αυτά αλλά και απαιτήσεις από αυτά.  Σε αυτήν την προσδοκώμενη οικονομία, οι ξενοδόχοι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακούν προσεκτικά τις απόψεις των επισκεπτών – πελατών τους, να ανταποκρίνονται γρήγορα και να συγκεντρώνουν αποτελεσματικά τα σχόλια τους.

Στον κλάδο της Εστίασης, η γνώμη του επισκέπτη μπορεί να βρεθεί είτε μέσω ερωτηματολογίων, εγγράφων παραπόνων, είτε μέσω των ψηφιακών μέσων. Πλέον, οι τουριστικές πλατφόρμες και τα socialmedia, προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα όχι μόνο να εκφράσει άποψη αλλά και να επηρεάσει άλλους υποψήφιους  πελάτες.

Τα ξενοδοχεία πρέπει όχι μόνο να καταλάβουν πώς και πότε να συγκεντρώνουν τα σχόλια των επισκεπτών ψηφιακά, αλλά και να αποφεύγουν την κακή διαχείριση και την παρερμηνεία των σχολίων αυτών.

Μην εστιάζετε μόνο στις μετά τη διαμονή έρευνες και κριτικές

Βρείτε τρόπους για να κάνετε έρευνα στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και βεβαιωθείτε ότι η μέθοδος είναι τόσο διακριτική όσο και πρακτική. Ο ψηφιακός κόσμος έχει πληθώρα πλατφορμών για να εκτελέσει κριτικές μετά την παραμονή. Προσανατολίστε την προσοχή στην επικοινωνία επισκεπτών ψηφιακά, ενώ ο επισκέπτης είναι ακόμα στο ξενοδοχείο σας. Βελτιώστε την άποψή του.

Μη αναγνώριση και έλλειψη εμπιστοσύνης του πελάτη στο brand name

Η επικοινωνία με έναν επισκέπτη κατά το check-in, μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας συνομιλίας ή μέσω τηλεφώνου, πάντα αναγνωρίζει την κατάσταση εμπιστοσύνης του επισκέπτη και τον ευχαριστεί για την πίστη του. “Η αναγνώριση των  brand loyalty πελατών μέσω έγγραφης ή προφορικής αναγνώρισης, καθώς και η εκτίμησή τους για αναβαθμίσεις ή δωρεάν προσφορές κατά το check-in, είναι δυναμικές μορφές φιλοξενίας που δίνουμε έμφαση καθημερινά“, λέει ο David Wani, Διευθύνων Σύμβουλος της Twenty Four Seven Hotels. Χρησιμοποιήστε σχετικές εφαρμογές από αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Oracle Hospitality.

Αξιοποιήστε τις νέες ψηφιακές τεχνολογίας όπως τα bot στην επικοινωνία.

Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση chatbots χρησιμοποιώντας αυθεντικές απαντήσεις προς τους επισκέπτες και σε καμία περίπτωση τυποποιημένες – αυτόματες. Οι εν λόγω τεχνολογίες θα μπορούσαν να αξιολογήσουν αρνητικά ένα ξενοδοχείο απλά εξαιτίας μιας μη αυθεντικής συνομιλίας. Οι εξατομικευμένες συνομιλίες είναι απαραίτητες.

Μην αγνοείτε τα social media και τις αναρτήσεις που γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Μην δημοσιεύετε απλώς, κάντε επίσης και “like”. Απαντάτε στα σχόλια και σε ερωτήσεις. Πολλά ξενοδοχεία ξοδεύουν αρκετά χρήματα στις αναρτήσεις των social media υποτιμώντας όμως τη δύναμη του “ζωντανού” διαλόγου μέσα από αυτά. Όταν ένας επισκέπτης βλέπει ότι το ξενοδοχείο ασχολείται μαζί του, δημιουργεί μια αίσθηση αποδοχής και μετατρέπεται από επισκέπτη σε υποστηρικτή.

Μην εστιάζετε μόνο στους “influencers” των social media

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε όλες τις αναρτήσεις των επισκεπτών, ακόμη και αν αυτοί δεν ανήκουν στην κατηγορία των influencers. Εμπιστευθείτε τους επισκέπτες ανεξάρτητα από τον αριθμό των followers που διαθέτουν.

Αν ένας φιλοξενούμενος δημοσιεύει μια φωτογραφία και δεν είναι ένας influencer,  ίσως να μην περιμένει το ξενοδοχείο να ανταποκριθεί. Θα είναι λοιπόν σημαντικό γι αυτόν να αξιολογηθεί από τη διεύθυνση με την ίδια βαρύτητα ενός, για παράδειγμα, επώνυμου πελάτη.

   

ΝΕΑ | Δεκέμβριος 2018

Η Foodation, μοιράζεται το μυστικό επιτυχίας του Oracle Simphony Cloud

Το Oracle Simphony Cloud ως εργαλείο, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα της κεντρικής διαχείρισης μιας επιχείρησης, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες με σκοπό την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του εκάστοτε επισκέπτη.

Η εταιρεία “Foodation”, μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο το Oracle Simphony Cloud παρέχει τις υπηρεσίες του, ως σύστημα για τη διαχείριση εργασιών και στα έξι δημοφιλή brands που διαθέτει, επιτρέποντας την κεντρική αναφορά και τον έλεγχο, διατηρώντας τον έλεγχο και επιτρέποντας την ανάπτυξη.

“Κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, δεν σχεδιάζουμε μόνο να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας διεθνώς, αλλά θέλουμε να τοποθετήσουμε τα εμπορικά σήματα μας σε όλη την Ευρώπη και το Oracle Hospitality Simphony Cloud μας βοηθά να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο”, δήλωσε ο Riccardo Cortese, Διευθύνων Σύμβουλος της Foodation.

Από την πλευρά του ο Chris Adams, της Oracle Food and Beverage δήλωσε σχετικά: “Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, τα εστιατόρια καλούνται να λειτουργούν όχι μόνο γρηγορότερα, αλλά πιο έξυπνα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προσδοκίες του πελάτη”.

   

Αυτό το newsletter είναι μια υπηρεσία του eurotel.gr. Για να εξασφαλίσετε την παράδοση αυτού του newsletter στο inbox σας, παρακαλούμε προσθέστε τη διεύθυνση info@eurotel.gr στο address book.


Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης μας.