NEWSLETTER |

ΝΕΑ | Ιανουάριος 2019

H Eurotel Hospitality υποψήφια για τα Greek Hospitality awards 2019!

Η Eurotel Hospitality, είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει τη συμμετοχή της στον ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων Greek Hospitality awards 2019.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens, θα βραβευτούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελληνικής Φιλοξενίας και  διακρίθηκαν για τις καινοτομικές πρακτικές τους, την άρτια οργάνωση και τη διάθεση να προσφέρουν στους επισκέπτες τουριστικό προϊόν κορυφαίου επιπέδου με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Στόχος των βραβείων Greek Hospitality Awards 2019 είναι να αναδείξει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά γραφεία της χώρας και προμηθευτές του κλάδου της Φιλοξενίας και Εστίασης, που πρωτοπορούν και προσφέρουν καινοτόμες δημιουργικές λύσεις. Ο Όμιλος της Eurotel, θα συμμετάσχει στα βραβεία στην κατηγορία Best Hotel Entertainment Supplier, με γνώμονα την εμπειρία 25 ετών στον εν λόγω τομέα, αλλά και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στους συνεργάτες της, με στόχο την βέλτιστη ποιότητα των υπηρεσιών τους.

   

ΘΕΜΑ | Ιανουάριος 2019

Η ασφάλεια των ξενοδοχείων στην mobile εποχή

Μάθετε από έναν πραγματικό εμπειρογνώμονα πώς η τεχνολογία mobile ασφαλίζει τη σημερινή βιομηχανία Φιλοξενίας.

Ο Mihai Bote, (Certified Hospitality Technology Professional), είναι ειδικός εμπειρογνώμονας ως προς την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου. Είναι διευθυντής τεχνολογίας στον όμιλο Swire Hotels στις ΗΠΑ και έχει περάσει 17 χρόνια εργασίας με αντικείμενο την τεχνολογία στον κλάδο του Hospitality. Το πιο πρόσφατο project που ανέλαβε, περιελάμβανε την εφαρμογή πολύπλοκων καινοτομιών στο ξενοδοχείο Swire EAST στο Μαϊάμι.

Οι τεχνολογικοί ρόλοι όπως ο δικό σας, είναι πιο επικεντρωμένοι στην ασφάλεια σήμερα; “Ναι, δεν μπορεί πλέον να διαχωριστεί η τεχνολογία από την ασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου που οδηγείται από φορητές πλατφόρμες και συσκευές. Δεν υπάρχει επιστροφή, οπότε η μόνη βιώσιμη επιλογή που έχουμε είναι να γίνουμε εμπειρογνώμονες τόσο στην τεχνολογία όσο και στα μοντέλα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύουν τόσο την επιχείρηση όσο και τους επισκέπτες από την κακή χρήση.”

Πώς άλλαξε η τεχνολογία στον τομέα της φιλοξενίας; “Με την έλευση των smartphones και των mobile platforms, το παλιό μοντέλο έχει καταστεί πλέον, άνευ αντικειμένου, ενώ παράλληλα, ένα κύμα καινοτομιών, έχει καταστεί υποχρεωτικό ώστε το ξενοδοχείο να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις. Προβλέπω ταχείες αλλαγές και καινοτομίες που θα προκύψουν με την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της μηχανικής μάθησης.”

Για τι είδους ζητήματα ασφάλειας πρέπει να προετοιμαστούν τα ξενοδοχεία; “Ενώ κάθε χώρα ασχολείται με διαφορετικά είδη προκλήσεων, τα ξενοδοχεία πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζουν φυσική και virtual ασφάλεια σε όλους τους χώρους, ενώ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως την πρόσβαση και να παρακολουθούν όλες τα σημεία που διαχειρίζονται. Η επιλογή μιας υψηλών προδιαγραφών εταιρείας λύσεων ασφάλειας είναι πρωταρχικής σημασίας.”

Πώς βοηθούν οι λύσεις τηςASSA ABLOY Global Solutions την ασφάλεια; “Χρησιμοποιώντας λύσεις όπως οι ηλεκτρονικές κλειδαριές VingCard Essence και το πρόγραμμα Visionline τηςASSA ABLOY Global Solutions, είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε τα δωμάτια του ξενοδοχείου, να προσφέρουμε σύγχρονες ανέσεις, όπως το mobile access  για τους πελάτες μας, αλλά και η εξουσιοδότηση του προσωπικό μας να παρακολουθεί και να αντιδρά σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες λειτουργικές ανάγκες.”

Ποια τεχνολογία θα θέλατε να δείτε στα ξενοδοχεία στο μέλλον; “Είμαι ενθουσιασμένος που μαθαίνω τι θα φέρει το μέλλον μέσω του Internet of Things, της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI),της μηχανικής μάθησης, των voice assistants και των chat-bots. Θα ήθελα να δω έξυπνες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Πρέπει να είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα που έχουμε καλύτερα, με φιλικό και εύχρηστο τρόπο προκειμένου να προσφέρουμε άριστη εξυπηρέτηση αλλά και πωλήσεις”.

   

ΘΕΜΑ | Ιανουάριος 2019

PMS: Η Oracle Hospitality συμβουλεύει

Στην ψηφιακή εποχή, οι προσδοκίες των πελατών αυξάνονται εκθετικά και συνεπάγονται μεγαλύτερης προσπάθειας ως προς την προσωπική τους εξυπηρέτηση. Η ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων απαιτεί έξυπνες αποφάσεις και καμία δεν είναι ίσως πιο σημαντική από την επιλογή του σωστού PMS  (Property Management Systems).

Ένα σύστημα PMS μπορεί να βοηθήσει να λάβετε κρίσιμες αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους επισκέπτες σας, όπως: Η ανάπτυξη του Cloud, η διαχείριση εμπειρίας επισκεπτών και εξατομίκευση των απαιτήσεών τους.

Ανάπτυξη του Cloud 

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Cloud είναι ότι το λογισμικό μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διακοπή της υπηρεσίας και κατ επέκταση, όχι προβλήματα. Επιπλέον, το cloud επιτρέπει την πρόσβαση σε PMS από οποιαδήποτε θέση μέσω οποιασδήποτε συσκευής που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ένα άλλο ελκυστικό στοιχείο είναι η ικανότητα του cloud να προσαρμοστεί και να αναπτυχθεί για μελλοντικές εφαρμογές. Σε μια βιομηχανία που αλλάζει διαρκώς αυτή την ευελιξία είναι ανεκτίμητη. Οι λύσεις Cloud προσθέτουν αυτόματα χωρητικότητα χωρίς την ανάγκη για premise servers.

Διαχείριση εμπειρίας επισκεπτών

Με τα PMS επόμενης γενιάς, τα ξενοδοχεία μπορούν να καταγράψουν, να ενσωματώσουν και να αποθηκεύσουν όλα τα προφίλ επισκεπτών σε μία ενιαία, ενοποιημένη βάση. Τέτοια δεδομένα μπορούν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν, για παράδειγμα, να ρυθμίσετε αυτόματα τη μουσική σύμφωνα με τις προσωπικές επιλογές του πελάτη, τη θερμοκρασία δωματίου και τον φωτισμό. Ο στόχος δεν είναι μόνο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επισκεπτών, αλλά και να τους προκαταλάβει.

Εξατομίκευση 

Η ικανότητα να χτίζετε ολοκληρωμένα προφίλ επισκεπτών και να έχετε πρόσβαση σε αυτά απλά και γρήγορα είναι επιτακτική ανάγκη για κάτι περισσότερο από τις προσπάθειες της τεχνητής νοημοσύνης AI. Είναι πολύ σημαντικό να έχει ο ξενοδόχος μια ολοκληρωμένη εικόνα – από τις παραγγελίες φαγητού και ποτών των επισκεπτών, μέχρι τη χρήση ξενοδοχειακών υπηρεσιών και ανέσεων δωματίου αυτών – με το PMS να παρέχει έναν χάρτη πορείας για την κατανόηση των προσωπικών προτιμήσεων, των συμφερόντων και των συμπεριφορών των επισκεπτών και το σχεδιασμό μιας διαμονής μοναδικής για αυτούς.

   

ΝΕΑ | Ιανουάριος 2019

Mi-pad Queenstown: Είναι μικρό αλλά «έξυπνο» ξενοδοχείο

Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο, το οποίο έχει εγκατεστημένη μαζί με τις κλειδαριές ασφαλείας VingCard Allure, την εφαρμογή της  Assa Abloy Solutions. Η τελευταία, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα ελέγχου των συσκευών και παροχών του δωματίου, όπως η ρύθμιση του θερμοστάτη, καθώς και του φωτισμού μέσω smartphone.

Οι επισκέπτες, μπορούν επιπλέον, να κάνουν check-in και check-out, παρακάμπτοντας τη “βαρετή” αναμονή στη reception, έχοντας ήδη προμηθευτεί το ψηφιακό τους κλειδί (mobile access) μέσω του app.

Η τεχνολογία Seos της Assa Abloy Hospitality εγγυάται για την πλήρη διασφάλιση όλων των δεδομένων του πελάτη, τα οποία δε δύναται να παραβιαστούν σε κανένα από τα βήματα της διαδικασίας.

Επιπρόσθετα, οι πόρτες των δωματίων είναι εξοπλισμένες με συνοδευτική οθόνη αφής, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να “ποστάρουν” μηνύματα, όπως «Μην ενοχλείτε».

   

Αυτό το newsletter είναι μια υπηρεσία του eurotel.gr. Για να εξασφαλίσετε την παράδοση αυτού του newsletter στο inbox σας, παρακαλούμε προσθέστε τη διεύθυνση info@eurotel.gr στο address book.


Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης μας.