NEWSLETTER |

ΝΕΑ | Ιούνιος 2019

Suite8: To hotel management  κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας

Η δυνατότητα της άμεσης ανταπόκρισης ενός ξενοδοχείου, είναι αυτή που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα, μιας και σήμερα υπάρχει η όλο και συνεχώς αυξανόμενη εξειδίκευση στον κλάδο και ακόμα πιο μεγάλος ανταγωνισμός στην προσφορά παροχών προς κάθε πελάτη

H Oracle Hospitality υποστηρίζει τα υψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης, με το πρόγραμμα Oracle Hospitality Suite 8 (πρώην Fidelio), συνδυάζοντας όλες τις λειτουργίες ενός ξενοδοχείου σε επίπεδο front desk, μάρκετινγκ, πωλήσεων και banqueting, σε μια ενιαία λύση λογισμικού, εστιάζοντας ταυτόχρονα στο πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, δηλαδή τον επισκέπτη.

Ανακαλύψτε την Oracle Hospitality Suite 8 PMS, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στην καθημερινή λειτουργία του ξενοδοχείου.

Ανακαλύψτε το Oracle Hospitality Suite8 Loyalty and Membership, ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης πιστών πελατών στο ξενοδοχείο.

Εκμηδενίστε τα όρια χρόνου και χώρου, συνδυάζοντας το app Hotel Mobile, το οποίο επεκτείνει τις βασικές λειτουργίες της σουίτας Oracle Hospitality Suite 8 PMS σε φορητές συσκευές.

Ανακαλύψτε την υπηρεσία webConnect Cloud Service της Oracle Hospitality Suite8, μια ηλεκτρονική μηχανή κρατήσεων που επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν κρατήσεις στο ξενοδοχείο από οποιαδήποτε φορητή συσκευή.

Ανακαλύψτε το Oracle Hospitality Suite8 Property Conference και Catering, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που εξορθολογίζει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και τις διαδικασίες γύρω από αυτές.

   

ΝΕΑ | Ιούνιος 2019

Visionline: Η ιδανική λύση ασφάλειας για τους πιο απαιτητικούς συνδυασμούς

Το λογισμικό Visionline της Assa Abloy global solutions, είναι μια ασύρματη λύση ασφαλείας που επιτρέπει στις αυτόνομες ηλεκτρονικές κλειδαριές ξενοδοχείων να λειτουργούν online μέσω της ραδιοσυχνότητας (RF-online) που βασίζεται στην ανοικτή πλατφόρμα Zigbee υψηλής ασφάλειας.

Διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα επίπεδα ασφάλειας και ελέγχου του ξενοδοχείου και επίσης συμβάλλει στις αποτελεσματικότερες λειτουργίες του front-desk, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία και εύκολη συντήρηση.

Το σύστημα Visionline, το οποίο ενσωματώνεται σε όλες τις ηλεκτρονικές κλειδαριές VingCard και τα χρηματοκιβώτια Elsafe ουσιαστικά προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και έλεγχο, περισσότερες Υπηρεσίες προς τους επισκέπτες σας, πιο αποδοτικές λειτουργίες στην ρεσεψιόν, αποτελεσματικότερη συντήρηση

…και λιγότερη δυσκολία …

   

ΘΕΜΑ | Ιούνιος  2019

Πέντε κλειδιά για τη μετατροπή των λειτουργιών του ξενοδοχείου μέσα στο 2019

Καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2019 πλησιάζει στο τέλος του, είναι η στιγμή για τους ξενοδόχους να κάνουν απολογισμό και να ελέγξουν τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του έτους. Είτε βρίσκονται σε τροχιά αυτών, είτε εκτος στόχων, τώρα είναι η στιγμή να τους επανεξετάσουν και να προχωρήσουν σε βελτιώσεις πριν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Τα μπουτίκ hotels, αλλά και οι μεγάλες αλυσίδες μπορούν να ενισχυθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους αξιοποιώντας τεχνολογίες και τεχνογνωσία που μπορεί να έχουν ήδη ή να είναι κοντά. Δείτε πώς:

1. Προσφορά εξατομικευμένων εμπειριών προς τον επισκέπτη σε κάθε ευκαιρία

Οι επισκέπτες σήμερα προσδοκούν να έχουν όλες τις πτυχές της διαμονής τους προσαρμοσμένες για αυτούς, από τη στιγμή που κάνουν κράτηση. Στην πραγματικότητα, η Oracle Hospitality διαπίστωσε ότι το 45% των επισκεπτών θέλουν να επιλέξουν συγκεκριμένες θέσεις δωματίων και πάνω από το 80% των επιχειρηματιών πελατών  εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη χρήση των smartphones ώστε να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Η όρεξη των επισκεπτών για εξατομικευμένες εμπειρίες θα συνεχίσει να αυξάνεται. Για να συμβαδίζουν, οι ξενοδόχοι πρέπει να υιοθετήσουν την τεχνολογία που τους επιτρέπει να λειτουργούν σε τέτοια κλίμακα και να είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες των επισκεπτών τους. Με βάση στοιχεία και αρχεία προηγούμενων αιτημάτων, τα ξενοδοχεία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον επισκέπτη ανά πάσα στιγμή μια εξατομικευμένη εμπειρία.

2. Αξιοποιήστε τo mobility για να αναβαθμίσετε την υπηρεσία

Τι χρειάζεται για να συμβαδίσει η υπηρεσία με τις υψηλές προσδοκίες των επισκεπτών; Η απάντηση μπορεί να είναι στην παλάμη του χεριού σας. Ένα συντριπτικό 91% των στελεχών του ξενοδοχείου που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι οι τεχνολογίες mobile είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των εμπειριών των επισκεπτών και την καλλιέργεια της πίστης. O λόγος είναι σαφής. Επειδή μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση από ένα tablet ή smartphone, οι φορητές λύσεις αποσπούν το προσωπικό από τα γραφεία ώστε να μπορούν να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες όποτε χρειάζεται. Όταν συνδυάζονται αυτές οι λύσεις με τη δυνατότητα πρόσβασης στα προφίλ των επισκεπτών, τις προτιμήσεις, το ιστορικό παραμονής και τα πρότυπα κατανάλωσης, τα ξενοδοχεία μπορούν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσφέρον υπηρεσίες και να βγάζουν χρήσιμες πληροφορίες.

3. Χρησιμοποιήστε millennials ως προσωπικό για να βελτιώσετε τις τεχνολογικές σας υπηρεσίες

Η κατανόηση των millennials αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους ξενοδόχους σήμερα, με βάσιμους λόγους: αυτή η γενιά αποτελεί επιρροή για μια μεγάλη ομάδα καταναλωτών και σύντομα θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του εργατικού δυναμικού της φιλοξενίας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι φιλοξενίας σπάνια αναζητούν τις γνώμες των millennials ως προσωπικό τους: μόνο το 15% των millennials που δούλευαν στον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια δήλωσαν ότι οι εργοδότες τους ζήτησαν τη γνώμη τους. Αυτή είναι μια χαμένη ευκαιρία καθώς αυτοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ιδέες και προτάσεις σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών και την παροχή εξατομικευμένων εμπειριών. Λάβετε υπόψη ότι το 36% των χιλιάδων ερωτηθέντων δήλωσε ότι η χρήση τεχνολογίας από τους εργοδότες τους χρειαζόταν αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

4. Βελτιστοποιήστε το κομμάτι του food and beverage του ξενοδοχείου 

Το τμήμα food and beverage του ξενοδοχείου είναι αναπόσπαστο τμήμα με τη λογική ότι θα προσφέρει πρόσθετα έσοδα, αλλά ενδέχεται να μην καταφέρει να υλοποιήσει τις δυνατότητές του εξαιτίας της της αναποτελεσματικής διαχείρισης.

Δύο κρίσιμα συστατικά στοιχεία – εργατικό δυναμικό και απογραφή – αντιπροσωπεύουν μαζί ένα μεγάλο μερίδιο των εσόδων από εστιατόρια. Ο αντίκτυπος αυτών των δαπανών είναι τόσο μεγάλος ώστε τα δύο τρίτα των υπευθύνων των εστιατορίων ανέφεραν ότι αυξάνουν τις τιμές των μενού για να αντισταθμίσουν το κόστος εργασίας, υπονομεύοντας άμεσα την εμπειρία του επισκέπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι ξενοδοχείων F&B πρέπει να κάνουν τον έλεγχο κόστους βασική προτεραιότητα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για τη διαχείριση της εργασίας, του αποθέματος και των απωλειών, μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά το κόστος, απελευθερώνοντας χρόνο για να επικεντρωθούν στους επισκέπτες.

5. Προωθήστε το τμήμα Concierge σε “ενορχηστρωτή”

Για να κερδίσετε την πίστη των επισκεπτών υπάρχει ένα μέρος όπου έχετε το πλεονέκτημα, στη reception του ξενοδοχείου. Μόλις φτάσουν οι ταξιδιώτες, η αντίληψή τους για μια αξέχαστη εμπειρία μπορεί να διαμορφωθεί από τις πράξεις και τα λόγια του προσωπικού σας. Αυτό μπορεί να φανεί προφανές, αλλά οι ξενοδόχοι χάνουν την ευκαιρία χωρίς να το συνειδητοποιούν. Συχνά οι επισκέπτες στρέφονται σε πηγές εκτός του ξενοδοχείου, είτε πρόκειται για ξεναγούς είτε στο Google, για ερωτήσεις προορισμού, συμπεριλαμβανομένων συστάσεων για δραστηριότητες, παρόλο που προτιμούν να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες από την reception.

Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, θα πρέπει να εξελιχθεί ο ρόλος του receptionist σας, σε έναν “ενορχηστρωτή” που βοηθά τους επισκέπτες. Θα πρέπει να γίνει αξιόπιστος, εμπιστευτικός για τους καλεσμένους, να μπορεί να καλλιεργήσει σχέσεις και να κατευθύνει τους επισκέπτες  σε διαφορετικες δραστηριότητες του ξενοδοχείου, τις οποίες δε γνωρίζουν, κάτι που θα οδηγήσει μελλοντικά, σε αυξημένα έσοδα.

   

ΝΕΑ | Ιούνιος  2019

Οι top τάσεις στα ταξίδια των Ευρωπαίων και Αμερικανών το 2019 – Ποιοι προτιμούν Ελλάδα

Τις ταξιδιωτικές τάσεις που αντιπροσωπεύουν τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και τους Βραζιλιανους στον τρόπο που επιλέγουν διακοπές το καλοκαίρι του 2019, αποκαλύπτει το 19ο ετήσιο βαρόμετρο διακοπών της Europ Assistance σε συνεργασία με την Ιpsos.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη από τις 18 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου του 2019 σε δείγμα 10.000 ατόμων από 12 χώρες, το 63% των Ευρωπαίων, και το 68% των Αμερικανών και άλλο ένα 68% των Βραζιλιάνων θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι του 2019, σε επίπεδα που κυμαίνονται στα περυσινά.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές έχουν το 63% των Γερμανών (μείωση 1% σε σχέση με πέρυσι), το 64% των Βρετανών (-2%), το 69% των Γάλλων, το 70% των Αυστριακών (+4%), το 65% των Βέλγων (+2%), το 62% των Ελβετών (-4%), το 61% των Ιταλών (-1%), το 61% των Πολωνών (-1%), το 60% των Πορτογάλων (+1%) και το 60% των Ισπανών (-1%).

Ο μέσος προϋπολογισμός διακοπών των Ευρωπαίων παρουσιάζει φέτος αύξηση 3% κατά μέσο όρο και διαμορφώνεται σε 2.019 ευρώ, ενώ ανεβαίνει στο +5% για ταξίδια εντός ευρωζώνης πλην Βρετανίας, Ελβετίας και Πολωνίας, στα 2.099 ευρώ, έναντι πάντα του 2018.

Ωστόσο ο μέσος αντίστοιχος προϋπολογισμός των Αμερικανών εμφανίζεται μειωμένος φέτος κατά 10% (2.131 ευρώ) και των Βραζιλιάνων κατά 3% (1.138 ευρώ).

Στην αύξηση των ταξιδιωτικών προϋπολογισμών στην Ευρώπη πρωταγωνιστούν η Γαλλία (+10%, στα 2.201 ευρώ), η Ισπανία (+8%, στα 1.798 ευρώ) και η Γερμανία (+4%, στα 2.467 ευρώ). Αντίθετα, μείωση 5% καταγράφεται στους Βρετανούς με το μέσο προϋπολογισμό φέτος να διαμορφώνεται σε 2.151 ευρώ.

Οι Γάλλοι και οι Βραζιλιάνοι είναι οι μοναδικές εθνικότητες που τείνουν να κάνουν διακοπές τουλάχιστον 2 εβδομάδων το 2019. Οι Βρετανοί έχουν μέσο όρο διάρκειας διακοπών 1,7 εβδομάδες και οι Γερμανοί 1,9 εβδομάδες.

Πολωνοί, Βρετανοί και Ιταλοί επιλέγουν Ελλάδα το 2019

H Ελλάδα αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό φέτος για τους Πολωνούς, με μερίδιο 9% στον προγραμματισμό διακοπών. Επίσης, είναι η τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή για τους Βρετανούς (8%) μετά την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τους Ιταλούς (6%) μετά επίσης τις ίδιες χώρες προτίμησης των Βρετανών.

Το 62% των Ευρωπαίων επιλέγουν παραθαλάσσιους προορισμους για τις θερινές διακοπές τους, με τα υψηλότερα ποσοστά προτιμήσεων να συγκεντρώνουν οι Ιταλοί. Ωστόσο καταγράφεται τάση για ορεινούς προορισμούς, με αύξηση 2% για τους Ευρωπαίους (μεγάλη αύξηση από Γάλλους και Ιταλούς) σε σχέση με πέρυσι και ποσοστό 20% αλλά και για διακοπές στην ύπαιθρο (αύξηση 3%, στο 22%), ενώ τα city break διατηρούν σταθερό ποσοστό στο 25%. Μάλιστα οι Αμερικανοί και οι Βραζιλιάνοι ενδιαφέρονται για city break και για διακοπές παραλίας στον ίδιο βαθμό (42% και 45% για τους Αμερικανούς και 46% και 50% για τους Βραζιλιάνους).

Στην επιλογή προορισμού διακοπών φέτος, οι Αμερικάνοι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο χρόνο μετάβασης στον προορισμό και τους κινδύνους προσωπικών επιθέσεων, ενώ οι Βραζιλιάνοι προκρίνουν την υγεία και την τρομοκρατία. Ο προϋπολογισμός ταξιδιού παραμένει για όλες τις εθνικότητες ο νούμερο 1 παράγοντας.

Επιπλέον, για τους Βραζιλιάνους παίζει σημαντικότερο ρόλο το οικολογικό αποτύπωμα του ταξιδιού τους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εθνικότητες και για τους Αμερικανούς η γλώσσα.

Οι ταξιδιώτες ανησυχούν λιγότερο σε σχέση με 2 χρόνια πριν για τους κινδύνους τρομοκρατικού χτυπήματος στις διακοπές. Για τους Ευρωπαίους το ποσοστό όσων ανησυχούν εμφανίζεται μειωμένο κατά 6% (42%), για τους Αμερικανούς -7% (33%) και για τους Βραζιλιάνους -7% (61%).

Πηγή: tornosnews.gr

Αυτό το newsletter είναι μια υπηρεσία του eurotel.gr. Για να εξασφαλίσετε την παράδοση αυτού του newsletter στο inbox σας, παρακαλούμε προσθέστε τη διεύθυνση info@eurotel.gr στο address book.


Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης μας.