NEWSLETTER |

ΝΕΑ | Οκτώβριος 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Hospitality Tech Forum

O Όμιλος εταιριών EUROTEL, ηγέτης τεχνολογίας στο χώρο της φιλοξενίας σε Ελλάδα και Κύπρο, πραγματοποίησε με επιτυχία το 1ο Hospitality Tech Forum 2019, το οποίο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1o Hospitality Tech Forum 2019 απευθύνθηκε στους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου της Κρήτης, αλλά και τους υπεύθυνους μηχανογράφησης του χώρου. Σκοπός της ημερίδας, ήταν να συζητηθούν οι τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της φιλοξενίας αλλά και η δυνατότητα βελτίωσης των υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων προς όφελος των επιχειρήσεων αλλά και του πελάτη.

Με τίτλο, το ουσιαστικό ερώτημα: «Είστε έτοιμοι για το μέλλον της Φιλοξενίας», οι ειδικοί του Hospitality Tech, οι επιχειρηματίες, οι υπεύθυνοι μηχανογράφησης και οι διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων, ανέλυσαν και συζήτησαν από κοινού, ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα και ποιες είναι οι μελλοντικές τεχνολογικές τάσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του ξενοδοχειακού τομέα, βάσει των απαιτήσεων αλλά και των δυσκολιών που ανακύπτουν στο χώρο της Φιλοξενίας και Εστίασης καθημερινά.

Από την πλευρά του Ομίλου EUROTEL, η κ. Νατάσσα Καρατζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Eurotel Group, δήλωσε σχετικά: «Ήταν ένα επιτυχημένο συνέδριο το οποίο είχε ουσιαστικά ως κύριο στόχο να αφυπνίσει την τεχνολογική συζήτηση ανάμεσα στους ξενοδόχους καθώς η τεχνολογία παίζει ήδη ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και οι απαιτήσεις των πελατών τρέχουν με αλματώδη ταχύτητα. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μείνουμε πίσω στις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και οι καλύτεροι σύμμαχοι είναι οι εταιρείες που κατέχουν το αντικείμενο αυτό και οι οποίες διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία ώστε να καθοδηγήσουν του ξενοδόχους σε τροχιά τεχνολογικής ανάπτυξης».

   

ΝΕΑ | Οκτώβριος 2019

Xenia 2019: H Eurotel, στην “Στην καρδιά της Τουριστικής Βιομηχανίας”

Η Xenia 2019 με περισσότερους από 550 εκθέτες, με εμπλουτισμένους όλους τους θεματικούς τομείς της και ένα άρτια σχεδιασμένο πρόγραμμα εξειδικευμένων επιμορφωτικών εκδηλώσεων, αναμένεται να καταστεί και πάλι το νευραλγικό σημείο συνάντησης για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, κερδίζοντας τα εύσημα για την τεράστια συμβολή της στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η Eurotel Group, θα βρίσκεται και πάλι δυναμικά στην διεθνή έκθεση Xenia 2019, που θα λάβει χώρα στο Metropolitan EXPO, στις 23-24-25 Νοεμβρίου, για να δώσει το στίγμα των τεχνολογικών εξελίξεων στο χώρο της Φιλοξενίας και της Εστίασης. Από το Hall3 – B37 θα είμαστε σε θέση να σας δείξουμε το μέλλον της τεχνολογίας, τις επόμενες τάσεις, αλλά και τις απαιτήσεις τους σήμερα.

Οι πρωταγωνιστές στο χώρο της Φιλοξενίας και Εστίασης, Oracle Hospitality και την ASSA ABLOY Global Solutions, αντιπροσωπεύονται και φέτος στην Έκθεση από την Eurotel Hospitality. Κεντρικό ρόλο θα έχει επίσης, η LeaderIT, η νέα εταιρεία του ομίλου Eurotel, η οποία έχει ως βασική της προτεραιότητα την προμήθεια hardware κι την παροχή υπηρεσιών σε IT Infrastructure (δίκτυα, ηλεκτρολογικές υπηρεσίες, συμβόλαια συντήρησης, κ.α.), δίνοντας τη δυνατότητα στον Όμιλο Eurotel, για μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη προσέγγιση της ξενοδοχειακής αγοράς και όχι μόνο.

Η νέα έκδοση του Afrodite, το Touch+dine, αλλά και πολλές άλλες νέες προτάσεις, σας περιμένουν μαζί με το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας, για να σας ενημερώσουν.

Σημαντικό σημείο αναφοράς θα αποτελέσει και η νέα εταιρεία του Όμίλου, η οποία θα δραστηριοποιείται στο κομμάτι του wellness.

Εσείς πόσο έτοιμοι είστε για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του Hospitality;

   

ΝΕΑ | Οκτώβριος 2019

Θέλετε να έχετε αποτελεσματική διαχείριση των αποθεμάτων σας;

To Oracle Hospitality Materials Control αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα προμήθειας, απογραφής και ελέγχου κόστους το οποίο παρέχει όλα τα βασικά δεδομένα που ενδιαφέρουν το διαχειριστή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωλήσεων, των εσόδων, των αποθεμάτων, των παραγγελιών και των απαιτήσεων αποθήκευσης, σε πραγματικό χρόνο.

Οι παραγγελίες των αγορών και οι παραλαβές παρακολουθούνται αυτόματα. Εγκατεστημένο σε χιλιάδες πελάτες διεθνώς, το Materials Control βοηθά αποδεδειγμένα στη μείωση του κόστους.

Ένα ευρύ φάσμα από interfaces με λογισμικά Oracle POS  και με εφαρμογές λογιστικής  , καθιστούν το Materials Control  κορυφαίο στην κατηγορία του. Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του και η δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών νομισμάτων, επιτρέπουν την επεκτασιμότητα και πολλές διαφορετικές επιλογές ανάπτυξης.

Materials Control Screen Shot 1

Ουσιαστικά Οφέλη χρήσης:

  • Μειώνει το food-cost.
  • Διευκολύνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για την αγορά αποθέματος.
  • Ελέγχει αποτελεσματικά τις πιθανές δαπάνες, μέσω εξουσιοδοτούμενης ροής εργασιών (authorization workflow).
   

 ΘΕΜΑ | Οκτώβριος  2019

Έξι παράγοντες που επηρεάζουν στην απόκτηση του mobile key

Η μεταφορά από φυσικά κλειδιά σε virtual μέσω ενός smartphone, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν τα κινητά ως κλειδιά για τα δωμάτιά τους έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια, από 6% το 2016 σε 17% το 2018 και αναμένεται το ποσοστό αυτό να έχει διπλασιαστεί με το τέλος του 2019.

Το check-in μέσω κινητού είναι πολύ διαδεδομένο και σύμφωνα με έρευνα του American Hotel & Lodging Association, για όσους σκέφτονται να «μεταφερθούν» στην εποχή του mobile key, υπάρχουν έξι παράγοντες να υπολογίσουν:

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τη λειτουργία του Mobile access της Assa Abloy Global Solutions, με μία κλειδαριά VingCard Essence 

Ο Σκοπός 

Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο τελικός τους στόχος όταν θα έχουν στα χέρια τους το mobile key. Το θέλετε επειδή είναι στη μόδα ή γιατί θα κάνει το ξενοδοχείο σας πραγματικά καλύτερο; Αν θέλετε να κάνετε το ξενοδοχείο σας πιο λειτουργικό τότε είναι η ιδανική λύση καθώς θα εμπλουτίσει το κομμάτι του customer-service.

Άλλες βελτιώσεις με την εφαρμογή του mobile key περιλαμβάνουν την ασφάλεια των φιλοξενούμενων, την ευκολία, την δυνατότητα να αποφύγει κανείς τις ουρές στην reception δείχνοντας παράλληλα σεβασμό προς το περιβάλλον.

To Κόστος 

Τα ξενοδοχεία που υιοθετούν το mobile key ως την πρώτη επιλογή για τους πελάτες τους, αποκτούν αυξημένη προσαρμοστικότητα και αναγνωρίζουν ότι η επένδυσή τους επιφέρει χρήματα. Τα ξενοδοχεία που παρέχουν το mobile key ως δευτερεύουσα επιλογή, με πρώτη την παραδοσιακή πλαστική κάρτα, συνήθως βλέπουν χαμηλότερη χρήση από τους επισκέπτες. Συνήθως,  το mobile key κοστίζει στα ξενοδοχεία λιγότερο από ότι κοστίζουν οι πλαστικές κάρτες (RFID).

Οι Επιλογές

Η εγκατάσταση του συστήματος mobile key δεν απαιτεί πάντα την αντικατάσταση ολόκληρης της κλειδαριάς. Οι ξενοδόχοι πρέπει να σκεφτούν κατά πόσο θέλουν να επενδύσουν σε νέες Bluetooth κλειδαριές που έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που έχουν φτιαχτεί για να λειτουργούν με το mobile key, ή αν θέλουν να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα RFID.

Η Εκπαίδευση 

Η απόφαση να προχωρήσετε στην «εποχή» του mobile key θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού, είπε ο Nicolas Aznar, Πρόεδρος της Assa Abloy Global Solutions στην Αμερική.

«Ένας ευυπόληπτος προμηθευτής θα δουλέψει με το προσωπικό για να βεβαιωθεί ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στη λειτουργία του mobile key ώστε η επερχόμενη ανάπτυξη να είναι επιτυχημένη» είπε. «Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση στο πότε ένα δωμάτιο είναι μπλοκαρισμένο, ποιος εξέδωσε ένα ηλεκτρονικό κλειδί και πότε και πώς να επικοινωνήσει αποτελεσματικά ο υπάλληλος στον πελάτη τα θετικά στοιχεία και την τεχνολογία του mobile key ώστε να μένουν οι πελάτες ενήμεροι και να μεγιστοποιούν τη χρησιμότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.»

Η Ενσωμάτωση

Με τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και τις λειτουργίες να γίνονται ολοένα και πιο ολοκληρωμένες ώστε να παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα, οι ξενοδόχοι πρέπει να εξετάσουν την ικανότητα του mobile key να ενσωματωθεί άψογα με τις εφαρμογές που έχουν οι πελάτες και τα χαρακτηριστικά που μπορούν να προσφέρουν άλλες εταιρείες, είπε ο Aznar.

«Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να εξετάσουν κατά πόσο η πλατφόρμα του mobile key μπορεί να ενσωματωθεί με το δικό τους λειτουργικό σύστημα ώστε να πετύχουν μια άμεση διαδικασία εφαρμογής» είπε.

   

ΝΕΑ | Οκτώβριος 2019

Μάθετε περισσότερα για εμάς και τους συνεργάτες μας από το Linkedin

To LinkedIn αποτελεί το επαγγελματικό – επιχειρηματικό εργαλείο των social media, όπου συνεργάτες, πελάτες, ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και φίλοι, μοιράζονται ιδέες, εμπειρίες, ανοικοδομώντας τις επαγγελματικές τους σχέσεις.

Η Eurotel Hospitality σας προσκαλεί στη δική της σελίδα του LinkedIn από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε αλλά και να διατηρείτε την επαφή μαζί μας προς μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία.

Αυτό το newsletter είναι μια υπηρεσία του eurotel.gr. Για να εξασφαλίσετε την παράδοση αυτού του newsletter στο inbox σας, παρακαλούμε προσθέστε τη διεύθυνση info@eurotel.gr στο address book.


Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης μας.