Corporate news /Apr 2024 Αλλαγές στους φορολογικούς μηχανισμούς
--28

Αγαπητοί Συνεργάτες,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση, στις 30/6/24 αποσύρονται οι φορολογικοί μηχανισμοί ΕΑΦΔΣΣ και αντικαθίστανται από τους ΦΗΜΑΣ (φορολογικοί εκτυπωτές). Ως εκ τούτου, για την έκδοση αποδείξεων αποκλειστικά από ERP/Επισιτιστικά & Spa -Wellness Software’s θα πρέπει να επιλέξετε άμεσα από τις παρακάτω επιλογές.


Επιλογή πρώτη

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (e-Invoicing) με πιστοποιημένο πάροχο από την ΑΑΔΕ.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing) αποτελεί μια ευέλικτη και τεχνολογικά σύγχρονη λύση που προσαρμόζεται στις αλλαγές της νομοθεσίας επιτρέποντας σε πραγματικό χρόνο την έκδοση και διαβίβαση των παραστατικών στην πλατφόρμα my DATA χωρίς την χρήση των φορολογικών μηχανισμών.

Η Eurotel Hospitality έχει προβεί στην υλοποίηση και εγκατάσταση e-invoicing με επιτυχία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε πιστοποιημένο πάροχο ώστε να γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (e-Invoicing).

Επιπροσθέτως σας προτείνουμε να ελέγξετε τις υπολειπόμενες υπογραφές (Ζ) των φορολογικών μηχανισμών ΕΑΦΔΣΣ που ήδη έχετε στα επισιτιστικά τμήματα (Simphony/Micros 3700) καθώς και στα τμήματα spa-wellness (Afrodite Software) επειδή, όπως έχουμε ενημερωθεί, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα αναπλήρωσης των παλιών φορολογικών μηχανισμών.


Επιλογή Δεύτερη

Παύση των ΕΑΦΔΣΣ και αντικατάσταση με τους νέους ΦΗΜΑΣ με τις προδιαγραφές της υπουργικής απόφασης Α.1155 για διασύνδεση ERP με ΦΗΜ και EFT/POS.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι βάση προδιαγραφών εγκατάστασης των νέων ΦΗΜΑΣ θα πρέπει να προμηθευτείτε και να εγκαταστήσετε ένα ΦΗΜΑΣ ανά workstation και φορητά PDA. Παράδειγμα: αν ένα ξενοδοχείο έχει 10 workstations, θα πρέπει να εγκαταστήσει 10 ΦΗΜΑΣ, σε αντίθεση με τον ένα ΕΑΦΔΣΣ που μπορούσε να καλύψει (10 workstations) τους δέκα σταθμούς ταυτόχρονα. Η χρήση των μηχανισμών αυτών προϋποθέτει την υποχρεωτική λειτουργία ΦΗΜΑΣ CONNECTOR η οποία διατίθεται με την μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας (κόστος 200€/Χρόνο).

Με τους νέους ΦΗΜΑΣ, πολλές ευκολίες και λειτουργίες του Software παραγγελιοληψίας θα πρέπει να καταργηθούν ώστε να υπάρχει συμβατότητα με το συγκεκριμένο hardware, γιατί η εκτύπωση παραστατικού θα γίνεται πλέον από τους ΦΗΜΑΣ. Δηλαδή κάθε workstation θα είναι συνδεδεμένο  με ένα μοναδικό τμήμα. Κατόπιν ενημέρωσης των προμηθευτών μας, δυστυχώς μέχρι σήμερα η αγορά δεν έχει διαθέσιμους και πιστοποιημένους ΦΗΜΑΣ όπως απαιτείται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι-δοκιμές και η αντίστοιχη πιστοποίηση.

Στην περίπτωση της δεύτερης επιλογής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι η Eurotel Hospitality δεν θα μπορέσει να διαθέσει, να εγκαταστήσει και να υποστηρίξει τους νέους ΦΗΜΑΣ.

Η εταιρεία μέσω των τμημάτων Πωλήσεων, Ανάπτυξης και Τεχνικής Διεύθυνσης  είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.